Bookmark and Share
Virtain perinnekylän museot

Virtain Perinnekylä on laaja maatalous- ja metsätyöperinnettä esittelevä kulttuurihistoriallinen museokokonaisuus. Siihen kuuluvat Rajalahden talomuseo ja Halin metsäkämppämuseo sekä useita paikallishistoriallisesti arvokkaita rakennuksia, kuten hollitalli, pitäjänmakasiini ja tuulimylly. Perinnekylä sijaitsee tien 23 varrella, noin neljä kilometriä Virtain keskustasta Porin suuntaan.

Rajalahden talomuseon esineistö kertoo kotiseutumuseon tapaan virtolaisen maalaistalon elämästä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa; vanhimmat esineet ovat 1700-luvulta. Lisäksi Perinnekylän alueella on Suomen 1900-luvun sotahistoriasta kertova Sotaveteraanimuseo ja I maailmansodan aikainen kenttälinnoitusalue.

Vuosina 1948-67 käytössä olleella Halin metsäkämpällä voi tutustua metsätyömiesten arkeen ja työhön aikana, jolloin koneet kuten moottorisahat alkoivat jo muuttaa työn luonnetta. Kämppäyhdyskuntaan kuuluu 25 miehen kämppä ja emännän puoli sekä teräväpää eli pomon asunto, sauna ja talli.

Perinnekylän alueella on kahvila-ravintola, kioski, käsityömyymälä, useita pieniä putiikkeja, vaihtuvia näyttelyitä, kotieläinpiha, leikkipaikka, ratsastustalli, vierasvenelaituri, luontopolku ja lintutorni. Perinnekylän toiminnasta vastaa Nuorisokeskus Marttinen. Perinnekylän alueella on Hämeen kanavia ja erityisesti Herraskosken kanavaa esittelevä kanavamuseo.

Liikuntaesteisten on hyvä huomioida, että ainoastaan osaan Perinnekylän kohteista on esteetön sisäänpääsy: Rajalahden talomuseo (ei moottoroidulla pyörätuolilla), Halin metsäkämpän miesten puoli ja  Sotaveteraanimuseo.

Virtain perinnekylän museotVirtain perinnekylän museot

Museon 10 helmeä


Kuvat Virtain perinnekylän museot

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.