Bookmark and Share

Museo on suljettu kesällä 2020 poikkeusolojen takia.

Kylänraitti kauppoineen ja käsityöläisineen. Kuokkalan museo on kotiseutumuseo, jonka ehyessä, lähes alkuperäisenä säilyneessä pihapiirissä on useita pieniä erikoismuseoita: kauppamuseo, parturimuseo, suutarinverstas, sepän paja ajokaluosastoineen, sotaveteraanien perinnekammari sekä Puskeman Kustaan tölli. Merkittävin museoista on Kauppamuseo. Se on yksi Lempäälän vanhimmista kauppapuodeista, jonka rakensi vienankarjalainen Kuisma Kuismin 1900-luvun alussa. Sen jälkeen siinä piti kauppaa Aleksanteri Eskola vuosina 1913-1974, aina 90-vuotiaaksi asti.

ulkokuvaUseissa vanhoissa rakennuksissa sijaitsevassa museossa on paljon portaita ja korkeita kynnyksiä, mistä johtuen museo ei sovellu liikuntaesteisille. Kävijää saattaa kiinnostaa, että paikallinen Lempäälä-Seura on julkaissut useita kirjoja, joista museoraittiin liittyvät Myllyjen ja museoiden Kuokkala sekä lastenkirjat Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Kauppa ja Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Paja sekä Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Parturi-kampaamo, Suutari ja Puskeman Kustaan tölli.

Museoraitin välittömässä läheisyydessä ovat siirtokarjalaisuudesta ja siirtokarjalaisista kertova Sakkola-museo sekä ravintola Villa Hakkari. Ravintola toimii vanhassa kartanorakennuksessa, jota ympäröi hyvin hoidettu kartanonpuisto-arboretum. Alueella järjestetään myös kesäteatteriesityksiä ja erilaisia tapahtumia. Lisätietoa: www.lempaala.fi ja Akusti-tontun terveiset kommenttiosiossa. Kesä-heinäkuussa on seppä pajalla lauantaisin.

Seuraa Kuokkalan museoraittia:

 

 

Museon 10 helmeä

Kuvat © Kuokkalan museoraitti, 2010.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.