Bookmark and Share

Killinkosken Wanha tehdasmiljöö

Pirkanmaan pohjoisin kylä Killinkoski sijaitsee Virtain ja Ähtärin puolessa välissä kantatie 68:n varrella. Kylän keskustaa hallitsee P.G. Holmin vanha nauhatehdas. Nauhatehtaan vanhimman rakennuksen on suunnitellut kirkkoarkkitehti Josef Stenbäck vuonna 1908. Hienosti säilynyt tehdasmiljöö on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Nostalgiset lelutKillinkosken kyläyhdistys on kehittänyt vanhan nauhatehtaan tiloista mielenkiintoisen ja monipuolisen erikoismuseon, joka kertoo elävästi maaseudun keskellä sijaitsevan teollisuustaajaman historiasta. Wanhasta tehdasmiljööstä löytyy Nauhateollisuusmuseo, Suomen kameramuseo ”Kamera taivas” sekä entisajan koulunkäyntiä, VPK:n, valokuvaamon ja parturi-kampamon toimintaa ja nostalgisia leluja esittelevät näyttelyt. Pysyvästi esillä on lisäksi taiteilija Marjaliisa Pitkärannan näyttely.

KutomakoneMuseonäyttelyiden lisäksi Killinkosken Wanhassa tehtaassa on myös Nauhala Oy:n tehdasmyymälä, jossa on maan laajin nauhatuotevalikoima, laajat vaihtuvien näyttelyiden tilat, kehystämö, kirpputoreja ja viihtyisä museokahvila. Liikuntaesteisen on hyvä huomioida, että tehdasrakennuksessa on runsaasti portaita, mutta parkkipaikalle, kahvilaan ja taidegalleriaan on esteetön pääsy.

 

Seuraa Killinkosken Wanha Tehdasmiljöötä:

 

 

 

Museon 10 helmeä


Kuvat © Killinkosken Wanha Tehdasmiljöö, Linda Peltola 2011

 

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *