Bookmark and Share
Herraskosken kanavamuseo

Virtain perinnekylän yhteydessä oleva Herraskosken sulkukanava kuuluu maamme kauneimpiin. Kanavan pituus on 825 metriä ja se valmistui vuonna 1907. Kanavanvartijalle rakennettiin näyttävä asuintalo. Komeiden pihtakuusirivistöjen reunustama kanava ja sen ympäristö rakennuksineen edustavat vuosisadan vaihteen kansallisromanttista tyyliä. Alue on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan.

Herraskosken kanavaSulun yläkanavalle on rakennettu kanavamuseo vanhan ulkorakennuksen piirustusten mukaan. Museon toiminnasta vastaa Liikennevirasto. Kanavamuseo on erikoismuseo, jonka näyttely esittelee Hämeen kanavien, muun muassa Muroleen, Kravin, Lempäälän ja Vääksyn, vaiheita sekä vesiliikenteen historiaa Kokemäenjoen vesistössä ja Päijänteellä. Museon yläkerrassa on Herraskosken kanavasta kertova näyttely. Liikuntaesteisten on hyvä huomioida, että museossa on kaksi kerrosta, eikä hissiä.

Kanavamuseon välittömässä läheisyydessä on Virtain perinnekylä, Nuorisokeskus Marttinen sekä vierasvenelaituri, joiden palvelut ovat museovieraiden käytettävissä.

Museon helmet


Kuvat Jaana Kallio 2011

Kommentit

 • Timo Kytö sanoo:

  Kerran muuan kana vaan
  täällä putos kanavaan
  veteen jäihän vana vaan
  kun virta vei sen mukanaan.
  Timo Kytö, 2018

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.