Bookmark and Share
pihakuva

Museo avautuu 13.6.2020

Valkeakosken Sääksmäellä sijaitseva Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864-1942) museona toimiva kansallisromanttinen taiteilijakoti ja ateljee. Nykyinen asuinrakennus valmistui vuonna 1902 ja ateljeerakennus vuotta myöhemmin 1903. Visavuori on säilynyt lähes muuttumattomana niistä ajoista, kun Wikström siellä asui ja työskenteli. Erikoisen, hirsisen asuinrakennuksen sisustus ja irtaimisto on alkuperäinen, ja siellä voi vieläkin kokea vuosisadan vaihteen kulttuurikodin tunnelman.

ruusutPuutarhanhoito oli Emil Wikströmin intohimo. Visavuoressa koriste- ja hyötypuutarhat levittäytyivät laajalle, ja Wikström rakensi itselleen myös talvipuutarhan sekä suuren kasvihuoneen, jossa hän viljeli menestyksellisesti mm. viinirypäleitä ja aprikooseja. Museon lipunmyynnistä voi myös varata ryhmille oman puutarhakierroksen.

Visavuoressa on myös Emil Wikströmin tyttärenpojan, pilapiirtäjä Kari Suomalaisen (1920-1999) Kari-paviljonki, jossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Kari Suomalaisen laajasta tuotannosta valikoidaan teemanäyttelyitä, ja alakerran näyttelytiloissa on myös vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä.

ruokasaliVisavuoressa on viehättävä museokahvila, museokauppa ja myyntipiste. Kahvila on kesäisin auki päivittäin, talvisin vain tilauksesta ryhmille. Liikuntaesteisen on hyvä huomioida, että vain Kari-paviljongissa on esteetön sisäänkäynti ja esteetön WC. Visavuoren puutarha ja museoalue on vaikeakulkuinen.

Suomen Hopealinja risteilee kesäisin myös Visavuoreen, joten museokäyntiin voi yhdistää myös sisävesiristeilyn ja kauniit maisemat Pyhäjärvellä ja Vanajavedellä.

VISAVUORI, ATELJEEN TALVIPUUTARHA. TALVIPUUTARHAN LASIT KUNNOSTETTIIN JA KATOLTA POISTETTIIN AALTOMUOVI JA

Seuraa Visavuoren museota:

Museon 10 helmeä


Kuvat Miia hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.