Bookmark and Share
Myllysaaren museo ulkoa

Kesä-heinäkuussa vain sopimuksesta auki. Avautuu elokuun alussa.

Valkeakosken keskustassa, Mallasveden ja Vanajaveden risteyksessä sijaitsee Myllysaari – nimensä mukaisesti entinen saari, jonka rannoilla on jauhettu viljaa jo keskiajalla. Vuolaana virrannut Walkiakoski antoi käyttövoiman myös paperitehtaalle, joka rakennettiin paikalle vuonna 1871.

Nykyisin Myllysaaren vanhassa tehdasrakennuksessa toimii Myllysaaren museo. Alue on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Myllysaaressa järjestetään erilaisia koko perheen tapahtumia, muun muassa jokakesäinen Työväen Musiikkitapahtuma.

Myllysaaren museon perusnäyttely ”Vana” on huikea muistojen matka, joka kuljettaa katsojansa rautakaudelta tähän päivään. Elämyksellinen tarina nostaa ihmisiä ja ammattikuntia esiin historian hämäristä. Vaihtuvien näyttelyiden teemat vaihtelevat kulttuurihistoriasta kädentaitoihin. Samalla pääsylipulla voi tutustua myös Myllysaaren museon kolmannessa kerroksessa toimivaan Suomen Jalkapallomuseoon sekä kanavan toisella puolella sijaitsevaan Kauppilanmäen ulkomuseoon.

Myllysaaren museopuoti tarjoaa omaperäisiä käsintehtyjä suomalaisia tuotteita. Hyllyltä löytää muun muassa laadukkaita puu-, paperi- ja keramiikkaesineitä. Kaikki Valkeakosken keskustan palvelut ovat lähellä.

Seuraa Myllysaaren museota:

Museon 10 helmeä

Kuvat Myllysaaren museo

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.