Bookmark and Share
myyjiä museon pihalla

Kauppilanmikkunaäen museoalue sijaitsee Valkeakosken keskustassa, muutaman sadan metrin päässä Myllysaaresta, kanavan eteläpuolella. Kotiseutumuseon alueella on viisi asuinrakennusta, jotka kuvaavat paperityöläisten asunto-oloja 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkupuolelle. Alueella on lisäksi työväentalo, savusauna, vaunuvaja ja aitta. Museo on avoinna kesäkuukausina, jolloin alueella on myös lampaita ja kanoja. Talojen sisätiloihin pääsee tutustumaan tasatunnein järjestettävillä opastetuilla kierroksilla. Kauppilanmäellä järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden kuten Käsityöläismarkkinat heinäkuussa ja Wanhan ajan joulutapahtuma joulukuussa.

Kauppilanmäen museo perustettiin Valkeakoski-seuran toimesta ja se avattiin vuonna 1960. Vuonna 1973 Valkeakoski-seura lahjoitti alueen Valkeakosken kaupungille. Kauppilanmäen museolla on yhteislippu Myllysaaren museon kanssa, joten pääset samalla kertaa tutustumaan myös sen pysyviin ja vaihtuviin näyttelyihin, sekä samassa rakennuksessa toimivaan Suomen Jalkapallomuseoon.

museon piha-alue

Seuraa Kauppilanmäen ulkomuseota:

Museon 10 helmeä


Kuvat Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.