Bookmark and Share

Velaatan maitolaiturimuseo 2014

Velaatan maitolaiturimuseo, pohjoisessa Hämeessä, seisoo Kukonharjan vuoren eteläisellä rinteellä liki Jutilan kylää. Sen läheisin ympäristö on pelto ja Tampere-Ruovesi -tie, mutta alempana alkaa kalaisa Velaatta-järvi. Syksyisin museon ympärillä aaltoilee teräinen vilja.

Hyvä kello kauas kuuluu!

VELAATAN MAITOLAITURIMUSEON KESÄ 2015

Lehmien evakkotie.

Ankara matka kotiin.

Lehmien evakkotie on Velaatan maitolaiturimuseon teema kesällä 2015. Näyttely kertoo talvi-, jatko-, ja Lapin sodan lehmien kauhun hetkistä vuosina 1939–1945. Evakkotie oli ankara matka kotiin.

Näyttely osoittaa, että myös lehmät kärsivät sotien aikana niin kuin naiset, miehet, lapset, hevoset ja koirat osallistuessaan sotaponnistuksiin.

Pitkät evakkomatkat Aunuksen kannakselta, Karjalan kannakselta ja Lapista Ruotsiin vaati monen hengen. Sota-aikana otetut SA-kuvat kertovat lehmien tragedian ja tuovat uuden näkökulman lehmän tärkeään rooliin suomalaisten rinnalla.

RAUHANLÄHETTILÄS KAIKKIALLA MAAILMASSA

Velaatan maitolaiturimuseo julistaa vuoden 2014 maailmanlaajuisesti rauhan ja toivon vuodeksi.

Lehmänhermoinen energia on tarpeen kaikille, jotka neuvottelevat rauhasta, edistyksestä ja oikeudenmukaisuuden toteutumisesta missä tahansa maailmankolkassa. Myös jokainen meistä >> voi jakaa sinisiä ajatuksia ja toiveikasta mieltä.

Kirjoita ajatuksesi ja toiveesi museon vieraskirjaan, joka toimitetaan näyttelyn päätteeksi YK:n pääsihteeri Ban KI-moonille.

Maailmassa on tällä hetkellä 195 virallisesti tunnustettua itsenäistä valtiota. Maitolaiturimuseon Facebook-sivuilta voit seurata Sinisen lehmän hyvän tahdon vierailuja kaikkialla maailmassa.

Museon 10 helmeä

Kuvat (c) Velaatan maitolaiturimuseo 2012

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

  • Kesäasukas, Teisko sanoo:

    Olen maitolaiturin kannattaja, mutta mm. Vähä-Koveron maitolaituri uuden sillan pielessä on rapistunut ja lahoamassa. Toivoisin Guggenmain
    miehiä katsastamaan asian ja saattamaan Teiskon
    kaikki maitolaiturit niille kuuluvaan kunniaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>