Bookmark and Share
yleiskuva

Tieto on valtaa – salattu tieto ylivaltaa. Suomi on ollut geopoliittisen ja teknologisen asemansa vuoksi kansainvälisen vakoilun vilkasta toimintakenttää. Maailmanlaajuisesti vakoilulla on ollut valtava merkitys keskeisillä yhteiskuntaelämän alueilla: politiikassa, taloudessa,  sodankäynnissä, yritysten ja aatteiden välisessä kilpailussa.

Myrkkysormus

Vakoilumuseo on maailman ensimmäinen vakoilun erikoismuseo. Se tallentaa ja esittelee kansainvälisen vakoilun historiaa ja nykypäivää. Näyttelykokoelma antaa hyvän läpileikkauksen vakoilun menetelmistä ja teknisistä apuvälineistä salakuuntelusta salakirjoitukseen, optisista laitteista radiotekniikkaan, aseista, kätköistä, identiteetin muuttamisesta, tietoteknisestä vakoilusta jne. Lisäksi museo esittelee kymmeniä merkittäviä vakoojia tarinoineen.

 

YleiskuvaMonipuolinen museo tarjoaa tilauksesta myös ohjelmapalveluja kuten valheenpaljastustestejä, agenttitestejä sekä Vakoillen vihille -polttariohjelmaa. Esteetön sisäänpääsy museoon viikonloppuisin edellyttää yhteydenottoa museoon paikalle saavuttaessa. Finlaysonin alueella kävijöitä palvelevat monet museot, kahvilat ja ravintolat.

 

Seuraa Vakoilumuseota:

logo

Museon 10 helmeä


Kuvat Vakoilumuseo

Kommentit

  • Mansoor Muhammad sanoo:

    Very nice to know about world’s first spy museum so close to my home. Hopefully I will be able to visit there very soon.

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.