Bookmark and Share
Osuuskauppa

Työväen, teollistumisen ja kansalaisyhteiskunnan historiaa Tampereen keskustassa, Finlaysonin tehdasalueen sydämessä. Werstaalla päähenkilöitä ovat tavalliset ihmiset, joiden arkipäivästä, työstä ja erilaisuudesta kerrotaan mieleenpainuvia tarinoita.

Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen sosiaalihistorian ja työelämän erikoismuseo, jonka julkisivu näkyy tehdasalueen keskellä sijaitsevalle Väinö Linnan aukiolle. Aukiolle ja museoon voi kävellä Itäiseltä kadulta porttikongin läpi tai Liikekeskus Siperiasta Kahvila Nostalgian kautta. Museon aulassa on Finlaysonin alueen opastuskeskus, joka on hyvä ensiaskel historialliseen tehdasalueeseen tutustumiseen.

Vierailu Werstaalla on helppoa. Museoon ei ole pääsymaksua ja museokäynnillä voi
tutustua työväenmuseon ”Meirän kaupunki” -päänäyttelyyn, vaihtuviin näyttelyihin, Höyrykonemuseoon sekä 28.11.2017 alkaen uuteen Vapauden museoon. Museon naapurustossa on useita ravintoloita, kahviloita, kauppoja, muita museoita sekä kiinnostavia käyntikohteita kuten Tallipiha. Työväenmuseon Werstaan kokoelmat ovat arjenhistoria.fi -portaalissa.

Höyrykonemuseoulkokuva

Seuraa Työväenmuseo Werstasta:

 

logo

Museon 10 helmeä

Kommentit

  • Kimmo sanoo:

    Työväenmuseo Werstaan kokoelmatietokantaan kannattaa tutustua. Se, samoin kuin viiden muun erikoismuseon esine- ja kuvakokoelmat sekä Työväen Arkiston että Kansan Arkiston kuvakokoelmat löytyvät osoitteesta http://www.arjenhistoria.fi

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.