Bookmark and Share

Tekstiiliteollisuusmuseon näyttelytilaa

Tampere oli suomalaisen tekstiiliteollisuuden pääkaupunki, jossa toimi parhaimmillaan kymmeniä puuvilla-, pellava-, villa- ja trikootehtaita. Tekstiiliteollisuusmuseo kertoo tamperelaisten tekstiilitehtaiden tarinan puuvillateollisuuden syntysijoilla Finlaysonin Vanhassa tehtaassa.

Tilkkutaivas toivottaa kävijän tervetulleeksi tekstiilin maailmaan. Tekstiiliteollisuusmuseo vie teollisuuden historian lisäksi tekstiilien varhaisille juurille ja suomalaisten perinnetekstiilien aikaan. Ryijy, pellavapaita ja kirjovirkattu tupakkapussi kertovat ajasta, jolloin tekstiilit valmistettiin käsin.

Yksityiskohta Tekstiiliteollisuusmuseon näyttelystäTekstiiliteollisuusmuseossa voi tuntea puuvillan, pellavan, villan ja silkin tunnun hyppysissään. Näyttelyssä pääsee myös perehtymään, miten eri kuidut jalostuivat tehtailla langaksi, langasta kankaaksi ja kankaista tuotteiksi. Kävijän ulottuvilla on aidon tehdassalin tunnelma. Tunnelmaa luovat aidot teollisuuskoneet, sadat tehtaiden historiaan liittyvät esineet ja valokuvat sekä noin 3000 tamperelaisen tekstiiliteollisuuden tuotetta.

Tekstiiliteollisuusmuseo sijaitsee Työväenmuseo Werstaalla, joka on valtakunnallinen sosiaalihistorian ja työelämän erikoismuseo Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Werstaan pääovelle Väinö Linnan aukiolle voi kävellä Itäiseltä kadulta porttikongin läpi tai Liikekeskus Siperiasta Kahvila Nostalgian kautta. Museokäynnillä voit tutustua myös työväenmuseon vaihtuviin ja perusnäyttelyihin ja Höyrykonemuseoon. Näyttelytilat sijaitsevat museon 2. kerroksessa, opastus ja museokauppa katutasossa.

Tekstiiliteollisuusmuseon näyttelytilaa

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>