Bookmark and Share
sisäkuva

Astu vieraisille teiskolaistilan tunnelmaan. Teiskon Museo antaa kävijälle mielikuvan entisajan maalaistalosta, jonka isäntäväki voi olla vaikka lähipellolla työn touhussa. Kotoisen perusnäyttelyn lisäksi kesäisin järjestetään teemanäyttelyitä. Kesän 2019 teemanäyttely on ”Martat 120 vuotta: teiskolaista marttatoimintaa 1930-luvun alkupuolta asti”.

museoLuonnonkauniissa ja vehreässä pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi nähtävänä kaksi aittaa, savusauna, sepän paja, toisen maailmansodan aikaisen Teiskon komppanjan korsun jäljennös, Ruotusotamiehen pirtti ja Kalliovaarin pirtti. Museon esineet ovat lähes kaikki teiskolaisilta saatuja lahjoituksia. Jokaisella on oma, kiehtova tarinansa – jopa salissa olevalla saniaisella…

Laaja pihapiiri keinuineen ja puutarhakalusteineen on oivallinen levähdyspaikka museovieraille. Museo sijaitsee komean Teiskon puukirkon läheisyydessä. Matkailijat voivat museolla käydessään tutustua sovitusti myös kirkkoon ja sen monivaiheiseen historiaan.

 

Museon 10 helmeä

Kuvat Teisko-Seura ry, Leena Tulivirta 2011

Kommentit

  • Kaija sanoo:

    Museossa kävijä siirtyy väistämättä omasta ajastaan jonnekin muualle, mikä onb oikein virkistävä kokemus. Eilinen vierailu Teiskon museossa osoitti tämän taas kerran. Kiitokset oppaalle selostuksista samoin kuten kahvikupposesta sekä ihanasta kakusta, jotka antoivat puhtia pyöräillä takaisin Tampereelle.

  • Marika sanoo:

    Teiskon Museossa on kuulemma tänä kesänä näyttely: Kapineita kalsosta komiin. Sen verran kuulostaa mielenkiintoiselta, että aiomme Tampereelle tullessamme etsiä Teiskon Museon ja mennä katsomaan mitä ne ovat!

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.