Bookmark and Share

sisäkuva

Astu vieraisille teiskolaistilan tunnelmaan. Teiskon Museo antaa kävijälle mielikuvan entisajan maalaistalosta, jonka isäntäväki voi olla vaikka lähipellolla työn touhussa. Kotoisen perusnäyttelyn lisäksi kesäisin järjestetään teemanäyttelyitä. Kesän teemanäyttely 2017 on “Itsenäisenä Teiskossa”.

museoLuonnonkauniissa ja vehreässä pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi nähtävänä kaksi aittaa, savusauna, sepän paja, toisen maailmansodan aikaisen Teiskon komppanjan korsun jäljennös, Ruotusotamiehen pirtti ja Kalliovaarin pirtti. Museon esineet ovat lähes kaikki teiskolaisilta saatuja lahjoituksia. Jokaisella on oma, kiehtova tarinansa – jopa salissa olevalla saniaisella…

Laaja pihapiiri keinuineen ja puutarhakalusteineen on oivallinen levähdyspaikka museovieraille. Museo sijaitsee komean Teiskon puukirkon läheisyydessä. Matkailijat voivat museolla käydessään tutustua sovitusti myös kirkkoon ja sen monivaiheiseen historiaan.

teiskon museosisäkuva

Museon 10 helmeä


Kuvat © Teisko-Seura ry, Leena Tulivirta 2011.

Kommentit

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

 • Marika sanoo:

  Teiskon Museossa on kuulemma tänä kesänä näyttely: Kapineita kalsosta komiin. Sen verran kuulostaa mielenkiintoiselta, että aiomme Tampereelle tullessamme etsiä Teiskon Museon ja mennä katsomaan mitä ne ovat!

 • Kaija sanoo:

  Museossa kävijä siirtyy väistämättä omasta ajastaan jonnekin muualle, mikä onb oikein virkistävä kokemus. Eilinen vierailu Teiskon museossa osoitti tämän taas kerran. Kiitokset oppaalle selostuksista samoin kuten kahvikupposesta sekä ihanasta kakusta, jotka antoivat puhtia pyöräillä takaisin Tampereelle.

 • Museomummu sanoo:

  Teiskon Museon teemanäyttelynä 2015 on: Haaru, Tiinu ja patapenkki – keittiölenkki Teiskon museolla.
  Teemaan ja Teisko-Seuran 60-vuotiseen olemassaoloon liittyen Teiskossa järjestetään la 26.7. Teiskolaiset pidot. Tervetuloa! Lisätiedot: http://www.teisko.fi/teiskoseura.

 • museomummu sanoo:

  Tuossa näkyi olevan yleisissä tiedoissa, ettei Teiskon museossa ole wc:tä eikä kahviota, mutta viimeksi käydessäni löysin sieltä ihan toimivan ja siistin ulkohuussin. Oppaat pitivät myös pienimuotoista kahviota, josta sai ostaa kahvi- tai teekupposen ja leivonnaisn.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>