Bookmark and Share
näyttelytila

opastus

Taide-elämyksiä huipulta – läheltä ja kaukaa. Tampereen taidemuseo esittelee taidehistoriallisia teemoja sekä nykytaiteen ilmiöitä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin kuvataiteessa. Taidemuseo tunnetaan erityisesti vireästä näyttelytoiminnasta, Vuoden nuori taiteilija -tapahtumasta ja laajasta julkaisutoiminnasta.

Museon hallinnoimissa kokoelmissa on noin 14 000 teosta, pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Nykytaidetta edustaa Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi valittujen teoskokonaisuus ja Tampereen Nykytaiteen museon kokoelma. Taidemuseolla on myös talletuksia useilta eri tallettajilta, kuten Suomen Mitalitaiteen Killalta.

Taidemuseo toimii C.L. Engelin suunnittelemassa, 1838 valmistuneessa viljamakasiinirakennuksessa. Museo vieressä sijaitsee Amurin työläismuseokorttelin viehättävä kahvila Amurin Helmi, joka on avoinna ympäri vuoden.

Seuraa Tampereen taidemuseota:

 

Yhteystiedot ja aukioloajat

Puutarhakatu 34
33101 Tampere

Katso aukioloajat ja näyttelyt museon kotisivuilta.

Kommentit

 • Ylläpito sanoo:

  Hei Vieras!

  Pahoittelut sivuston vaillinaisesta toimivuudesta. Museokompassi -sivustolla on teknisiä ongelmia, esimerkiksi vasemmalla oleva yhteystieto/linkki -palkki ei näy tällä hetkellä oikein. Ongelmaa korjataan parhaillaan.
  Tampereen taidemuseon -sivut löytyvät osoitteesta: http://tampereentaidemuseo.fi/
  Sivuilta löydät tarvittavat tiedot Tampereen taidemuseon näyttelyistä, aukioloajoista ja pääsymaksuista.

  Ystävällisin terveisin,
  Ylläpito.

 • Vieras sanoo:

  Hei! Missäköhän linkki on? Ajauduin tänne ja kaipasin samoja tietoja kuin edellinen, mutta ei täällä mitään linkkiä vasemmassa reunassa näy.

 • mutoanto sanoo:

  Vaihtuvien näyttelyiden tiedot ovat taidemuseon omalla kotisivulla. Linkki löytyy sivun vasemmasta reunasta.

  Terveisin Anu

 • taiteilija sanoo:

  miksi missään ei lue mikä näyttely nyt on taidemuseossa? 14000 teosta. jaahas

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.