Bookmark and Share

näyttelytila

Taide-elämyksiä huipulta – läheltä ja kaukaa. Tampereen taidemuseo esittelee taidehistoriallisia teemoja sekä nykytaiteen ilmiöitä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin kuvataiteessa. Taidemuseo tunnetaan erityisesti vireästä näyttelytoiminnasta, Vuoden nuori taiteilija -tapahtumasta ja laajasta julkaisutoiminnasta.

museo ulkoaMuseon hallinnoimissa kokoelmissa on noin 14 000 teosta, pääasiassa suomalaista taidetta 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Nykytaidetta edustaa Vuoden nuoriksi taiteilijoiksi valittujen teoskokonaisuus ja Tampereen Nykytaiteen museon kokoelma. Taidemuseolla on myös talletuksia useilta eri tallettajilta, kuten Suomen Mitalitaiteen Killalta.

Taidemuseo toimii C.L. Engelin suunnittelemassa, 1838 valmistuneessa viljamakasiinirakennuksessa. Museo vieressä sijaitsee Amurin työläismuseokorttelin viehättävä kahvila Amurin Helmi, joka on avoinna ympäri vuoden.

opastusnäyttely

Kommentit

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

 • taiteilija sanoo:

  miksi missään ei lue mikä näyttely nyt on taidemuseossa? 14000 teosta. jaahas

 • mutoanto sanoo:

  Vaihtuvien näyttelyiden tiedot ovat taidemuseon omalla kotisivulla. Linkki löytyy sivun vasemmasta reunasta.

  Terveisin Anu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *