Bookmark and Share
Siirtolapuutarhamuseo

Kaupunkilaisten kesäparatiisi. Kulttuurihistoriallinen siirtolapuutarhamuseo sijaitsee Niihaman ryhmäpuutarhan alueella. Niihaman historia pohjaa Tampereen Hatanpäällä 1916 toimintansa aloittaneeseen siirtolapuutarhaan. Puutarha siirrettiin kasvavan kaupungin tieltä Niihamaan 1977, jolloin mukana seurasi myös museomökki ja kaksi muuta 1920-luvulla rakennettua siirtolapuutarhamökkiä. Tänä päivänä yksi mökeistä on sisustettu alkuperäiseen asuunsa, yksi kertoo aatteen kehityksestä ja yksi on esinemuseona.

Museon sijainti yhdistää siirtolapuutarhahistorian tähän päivään. Yleisölle on tarjolla silmänruokaa rehevien istutusten täyttämällä alueella, ja vertailu nykyelämään tuo ilmi siirtolapuutarhatoiminnassa tapahtuneet muutokset – sekä ytimenä olevan, yhä jatkuvan kesänviettoperinteen.

Museon 10 helmeä

Kuvat Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.