Bookmark and Share

vitriini

Jääkiekkoa kaikille: supertähdet ja rivipelaajat, naiskiekkoilijat, juniorit, penkkiurheilijat ja erikoiskiekkoilun harrastajat. Jääkiekkomuseo tekee tutuksi myös välineiden huiman kehityksen ja olosuhteiden sekä harjoittelukulttuurin muutokset. Arvonsa saavat erotuomarit, valmentajat ja taustalla olevat monet tukihenkilöt sekä kannattajat. Näyttely tutustuttaa kävijän myös lajin värikkääseen kansainväliseen historiaan.

MM-pokaali 1995 Marika TamminenVoitot, tappiot ja vuosikymmenten muistot palautuvat mieliin runsaan filmimateriaalin kautta. Kävijä pääsee kokeilemaan selostustaitojaan ammattiselostajan esimerkin innoittamana sekä valitsemaan kiekkoaiheista mielimusiikkiaan näyttelyn jukeboxista. Näyttelyä elävöittää kaksi multimediaohjelmaa: Leijonat olympiakisoissa ja Sääntökirjat. Suositulla maalisimulaattorilla kävijät voivat testata laukaisutaitonsa.

jääkiekkoilija ketola lasse HonkanenSuomen Jääkiekkomuseo on yksi maailman kuudesta jääkiekon historiaa esittelevästä museosta. Museon esine- ja valokuvakokoelmat muodostavat ainutlaatuisen tietoaineiston suomalaisen jääkiekon menneisyydestä ja nykypäivästä. Museon tunnetuimmat esineet ovat alkuperäinen Kanada-malja Suomen mestareille sekä MM-pokaali vuodelta 1995. Kokoelmissa on yli 25 000 esinettä ja 30 000 valokuvaa. Pelipaitakokoelmassa on yli 700 paitaa. Museo sijaitsee Tammerkosken rannalla museokeskus Vapriikissa.

Suomen jääkiekkomuseon logo

Museon 10 helmeä

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

  • Jokke sanoo:

    Museo on täynnä helmiä! Mutta maalisimulaattoria en näyttelystä löytänyt…

  • Koivuniemi/Jääkiekkomuseo sanoo:

    Jääkiekkomuseo on saamassa uuden ja entistä upeamman maalisimulaattorin jo syyskuussa 2011. Visual Hockey -simulaattori on toteutettu yhteistyössä NHL-pelaajien kanssa ja laukaisutaitonsa voi testata maajoukkuemaalivahtia vastaan. Luvassa on siis todella jännittäviä kiekkohetkiä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>