Bookmark and Share
© Tampereen museoiden Kuva-arkisto

Suomen Jääkiekkomuseon (Hockey Hall of Fame Finland) täysin uudistettu perusnäyttely avautui yleisölle 14.10.2017. Museokeskus Vapriikissa sijaitseva Jääkiekkomuseo on lajin toiseksi suurin erikoismuseo sekä kokoelmiltaan että kävijämääriltään Torontossa sijaitsevan Hockey Hall of Famen jälkeen. Perustamisestaan lähtien museo on taltioinut huolella suomalaisen jääkiekon historiaa ja nykyhetkeä. Perusnäyttely esittelee suomalaisen jääkiekon ja museon kokoelmien huippuesineet.

Näyttelyesineistö on liitettävissä legendaarisiin nimiin ja muistorikkaisiin hetkiin. Näyttely tarjoaa kattauksen maajoukkueemme huippuhetkiä 1930-luvun hapuilevasta alusta aina tämän päivän menestykseen. Leijonien ohella myöJääkiekkomuseos kotimaan kaukalon ja ammattilaisjäiden tähdet loistavat esineidensä kautta. Mukana on ennennäkemättömiä ja todellisia helmiä, kuten NHL:n parhaana tulokkaana 1949 palkitun Pentti Lundin ensimmäisen NHL-maalin kiekko. Näyttelyesineiden joukosta voi etsiä myös historiallisia ennätysesineitä.

MM-pokaali 1995 Marika Tamminen

 

Museossa on laukaisusimulaattorin lisäksi uusi maalivahtisimulaattori, jossa pääsee torjumaan virtuaalisia kiekkoja Tampereen jäähallin eli Hakametsän jäälle. Simulaattori on toteutettu yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun pelistudion kanssa.

Suomen Jääkiekkomuseo perustettiin 1979. Museo toimi Tampereen jäähallin tiloissa perustamisestaan lähtien aina vuoteen 2001 asti. Nyt avautuva uusi perusnäyttely on järjestyksessään kolmas Vapriikin tiloissa.

Seuraa Jääkiekkomuseota:

 

Yhteystiedot ja aukioloajat

Alaverstaanraitti 5

33100 Tampere

Katso aukioloajat ja näyttelyt museon kotisivuilta.

Suomen jääkiekkomuseon logo

Museon 10 helmeä

Kommentit

  • Koivuniemi/Jääkiekkomuseo sanoo:

    Jääkiekkomuseo on saamassa uuden ja entistä upeamman maalisimulaattorin jo syyskuussa 2011. Visual Hockey -simulaattori on toteutettu yhteistyössä NHL-pelaajien kanssa ja laukaisutaitonsa voi testata maajoukkuemaalivahtia vastaan. Luvassa on siis todella jännittäviä kiekkohetkiä!

  • Jokke sanoo:

    Museo on täynnä helmiä! Mutta maalisimulaattoria en näyttelystä löytänyt…

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.