Bookmark and Share
näyttelytila

Särkänniemen elämyspuiston keskellä, luonnonkauniilla niemellä sijaitseva Sara Hildénin taidemuseo on yksi Suomen huomattavimpia nyky- ja modernin taiteen museoita. Sara Hildénin säätiön noin 5000 teosta käsittävä taidekokoelma esittelee sekä kansainvälistä että suomalaista uutta taidetta. Museo on tunnettu myös korkeatasoisista vaihtuvista näyttelyistään.

Kahvila SaraMenestyvä tamperelainen liikenainen Sara Hildén (1905–1993) tuki nuoria taiteilijoita ja kokosi henkilökohtaisten mieltymystensä ja asiantuntija-avun tuella huippuluokan valikoiman modernia taidetta.  Vuosina 1962–1972 Sara Hildén vieraili kaikissa Venetsian biennaaleissa, ja hän kävi myös säännöllisesti Pariisissa. Näillä matkoilla hän teki tärkeimmät hankintansa, tunnetuimpina näistä modernismin klassikoista Picasso, Gris, Léger, Bonnard, Giacometti, Klee, de Chirico, Miró, Delvaux, Moore, Bacon ja Morandi.

Sara Hildénin säätiön ja Tampereen kaupungin välillä solmittiin vuonna 1975 sopimus Sara Hildénin taidemuseon perustamisesta. Hildénin tavoitteena oli tarjota museokävijöille yleiskatsaus 1900-luvun alkupuolen keskeisistä taidehistoriallisista ilmiöistä. Lisäksi hän osti nykytaidetta museon järjestämistä vaihtuvista näyttelyistä.

Museokahvila Café Sarasta ja sen terassilta aukeaa upea näkymä museota ympäröivään veistospuistoon ja Näsijärvelle.

Seuraa Sara Hildénin museota:

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.