Bookmark and Share

Postimuseon Viestinviejät-näyttely valottaa Suomen postitoiminnan historiaa monesta eri näkökulmasta. Pääset tutustumaan tarinoiden avulla mm. 1600-luvun postitalonpojan tehtäviin, myrskyävälle Ahvenanmerelle ja 1700-luvun postimestarin konttoriin. Taiteilijoiden kiehtova kirjeenvaihto ja sota-ajan koskettavat kirjeet kertovat kirjeiden tärkeästä merkityksestä. Lähimenneisyys tarjoaa nostalgisia muistoja 1970–90-lukujen ilmiöistä.

Postin historiasta kertovan näyttelyn lisäksi museo järjestää eri aiheisia teemanäyttelyitä ja kiinnostavia tapahtumia.

Postimuseon kokoelmissa on mittava esine- ja kuva-aineisto sekä kaikki Suomessa julkaistut postimerkit ja paljon erilaisia filateelisia erikoiskokoelmia. Museossa toimii Suomen ainut julkinen filateelinen ja postihistoriallinen erikoiskirjasto, jossa on tutkijoiden, alan harrastajien ja muiden kiinnostuneiden käytettävissä kirjojen lisäksi runsas arkistoaineisto.

 Seuraa Postimuseota:

 

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.