Bookmark and Share

Viestinviejät

Uusi Postimuseo on avautunut Vapriikissa 6.9.2014. Viestinviejät-näyttely valottaa Suomen postitoiminnan historiaa monesta eri näkökulmasta. Pääset tutustumaan tarinoiden avulla mm. 1600-luvun postitalonpojan tehtäviin, myrskyävälle Ahvenanmerelle ja 1700-luvun postimestarin konttoriin. Taiteilijoiden kiehtova kirjeenvaihto ja sota-ajan koskettavat kirjeet kertovat kirjeiden tärkeästä merkityksestä. Lähimenneisyys tarjoaa nostalgisia muistoja 1970–90-lukujen ilmiöistä.

Postimuseon logo

Postin historiasta kertovan näyttelyn lisäksi museo järjestää eri aiheisia teemanäyttelyitä ja kiinnostavia tapahtumia.

Postiljoonit

Postimuseon kokoelmissa on mittava esine- ja kuva-aineisto sekä kaikki Suomessa julkaistut postimerkit ja paljon erilaisia filateelisia erikoiskokoelmia. Museossa toimii Suomen ainut julkinen filateelinen ja postihistoriallinen erikoiskirjasto, jossa on tutkijoiden, alan harrastajien ja muiden kiinnostuneiden käytettävissä kirjojen lisäksi runsas arkistoaineisto.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>