Bookmark and Share
poliisimuseon näyttelytila

Mustamaijalla putkaan – Poliisimuseossa! Poliisimuseossa pääset myös tutkailemaan pommirobottia, ihmettelemään vanhaa rikostutkimuslaboratoriota ja paljon muuta. Museon poliisikamarilla, Pokelassa, lapset pääsevät univormu yllään kokeilemaan erilaisia poliisin tehtäviä. Pokelassa saa ja on suotavaakin koskea esineisiin.

pommirobotti ja karhuryhmäPoliisimuseon perusnäyttely antaa kokonaiskuvan Suomen poliisin toiminnasta ja historiasta keskiajalta nykypäivään asti. Kävijä voi perehtyä poliisien erilaisiin toimintaympäristöihin, eri aikojen univormuihin ja kulkuvälineisiin. Näyttelyssä on esillä satoja mielenkiintoisia valokuvia ja lukuisia harvinaislaatuisia filmejä. Näyttely kuvaa poliisin eri tehtäviä, esimerkiksi järjestyspoliisin monipuolista arkea, poliisin erikoisyksikkö Karhua tai todisteiden tallennusmenetelmiä.

Poliisi on yhteiskunnallisesti merkittävä organisaatio, osa kansallista perintöä. Valtakunnallinen Poliisimuseo tekee poliisin toimintaa tunnetuksi suurelle yleisölle ja tukee poliisin koulutus- ja tutkimustoimintaa.

Museo toimii Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä. Sisääntuloaulassa on lastenhoitopiste, ja museossa on yksi pyörätuoli vieraiden käyttöön. Ryhmien on mahdollista tilata kahvitarjoilu Poliisiammattikorkeakoululta, ravintola Sireenistä.

Seuraa Poliisimuseota:

Museon 10 helmeä

Kommentit

  • Aki L sanoo:

    Erittäin asiallinen ja kattava museo. Ilmaisuutensa takia voisi sanoa ettei mikään muu museo voita tätä hinta-laatu -suhteeltaan. Suosittelen ihan kaikille.

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.