Bookmark and Share

Maailman ainoa Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, jossa voi tutustua kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin (1914–2001) alkuperäisiin muumikuvituksiin ja graafikko Tuulikki Pietilän (1917–2009) rakentamiin kolmiulotteisiin muumikuvaelmiin.

Muumimuseossa voi aistia Tove Janssonin muumikirjoista ja kuvituksista tutun elämänviisauden, huumorin ja reippaan seikkailumielen. Kuinkas sitten kävikään? -näyttely kertoo muumien koko tarinan aina suuren tuhotulvan vedenpaisumuksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Muumimuseo on elämys kaikenikäisille muumien ja kuvataiteen ystäville.

Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelmaa on esitelty Muumilaaksossa Tampereella jo kolmenkymmenen vuoden ajan, mutta nyt museo on saanut pysyvän ja nykyaikaisen kodin Tampere-talosta. Samalla sen nimikin muuttui Muumimuseoksi.

Kirjan lukua Muumimuseossa.

Tampere-talossa vierähtää helposti pidempikin aika. Museovierailun ohessa voit lukea muumiaiheisia kirjoja yli 30 kielellä Muumimuseon omassa Lukukirjastossa. Tampere-talo Shopista löytyy jännittävä valikoima muumituotteita, musiikkia ja muotoilua. Viihtyisä ravintola Tuhto on myös Muumimuseon vieraiden käytössä. Ryhmille on tarjolla muumiaiheisia paketteja ruokailuineen ja majoituksineen sekä tietenkin mukaansatempaavia opastuksia.

Seuraa Muumimuseota:

@muumimuseo

Tervetuloa Muumimuseoon!

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.