Bookmark and Share

museon sisäänkäynti

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tampereen keskustassa, Tammerkosken rannalla. Se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Vuosittain ohjelmistossa on kymmenkunta näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin. Vapriikista löytyvät myös Suomen Jääkiekkomuseo, Luonnontieteellinen museo, Kenkämuseo ja Haiharan museosäätiön kokoelmista koostuva nukke- ja pukumuseo. Syksyn 2014 uutuutena on avautunut Postimuseo. Vieraitamme palvelevat museoravintola Valssi ja Vapriikin museokauppa, josta löydät hyvän kirjallisuusvalikoiman, lahjat ja mukavat tuliaiset.

1918 näyttelyVapriikki toimii Tampellan vanhassa konepajassa, jonka vanhimmat osat on rakennettu 1880-luvulla. Suuri sata metriä pitkä ja kuusitoista metriä korkea näyttelyhalli on peräisin 1910–20-luvuilta. Vapriikki avasi ovensa yleisölle ensi kertaa 1996 ja lopullisesti talo valmistui museokäyttöön vuonna 2000.

Aika leikkiä näyttely

Museon 10 helmeä

Kommentit

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

 • Joonas sanoo:

  Suomen paras museo, kannattaa mennä vierailemaan! Suosittelen erityisesti Karhun Vuosi -näyttelyä; vielä ehtii tutustumaan Suomen kansalliseläimen elämään.

 • Martti Auvinen sanoo:

  Museokeskus Vapriikin vaihtuvan näyttelyn tiedot ksdoksissa(?). Viime syksyn Kiinan keisarinäyttely löytyi helposti.

 • mutoanto sanoo:

  Vaihtuvat näyttelyt löytyvät museon kotisivuilta. Linkki löytyy kompassisivun vasemmasta reunasta.

  T. Anu

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>