Bookmark and Share

Tampereen luonnontieteellisen museon näyttelyssä voit tutustua Pirkanmaan luonnon monimuotoisuuteen ja ajankohtaisiin luontoon liittyviin ilmiöihin. Museon perusnäyttelyssä esillä ovat monet luonnonympäristöt ja vuodenajat eläimineen sekä äänimaailmoineen. Näyttely on moniaistillinen. Näkyvien maisemien ja äänimaisemien lisäksi siellä voi myös nuuhkia ja kosketella erilaisia näytteitä luonnosta. Myös lapsille on paljon nähtävää ja tutkittavaa.

Näyttelyiden lisäksi Tampereen luonnontieteellinen museo ylläpitää tieteellisiä kokoelmia kotimaisista eläin- ja kasvinäytteistä. Kokoelmien laajuus on yli satatuhatta näytettä, ja ne ovat kertyneet monien lahjoitusten kautta. Kokoelmia käytetään apuna luonnontieteellisessä tutkimuksessa, opetuksessa ja taidehankkeissa.

Näyttelyiden ja kokoelmien ohella museo järjestää luontoaiheisia tapahtumia erityisesti luonto- ja ympäristökasvatukseen liittyen. Tampereen luonnontieteellinen museo toimii museokeskus Vapriikissa, joten samalla pääsylipulla pääset tutustumaan mm. Jääkiekkomuseoon ja museokeskuksen moniin kiinnostaviin näyttelyihin. Nyt luonnosta kiinnostuneet voivat tutustua luontoon myös museokeskus Vapriikin pihasta lähtevällä luontopolulla, joka kulkee Tammerkosken ja kaupunkiluonnon parissa.

Luonnontieteellinen museo vastaa myös luontoaiheisiin kysymyksiin ja määrittää yleisön tuomia näytteitä. Mikä haluatkin tietää luonnosta, voit kysyä sitä museolta!

Seuraa Luonnontieteellistä museota:

logo

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.