Bookmark and Share
Sisäkuva

Astu sadan vuoden takaisten tamperelaisten arkeen. Amurin museokortteliin kuuluu viisi asuinrakennusta ja neljä piharakennusta. Asuinrakennukset on sisustettu työväestön kodeiksi, ja ne esittelevät tamperelaista asumista 1880-luvulta 1970-luvulle.  Lisäksi museokorttelissa on  vuoden 1906 suutarinverstas, 1930-luvun osuuskauppa ja leipomo sekä 1940-luvun paperi- ja lyhyttavarakauppa. Korttelin yhteissaunaan pääsee tilauksesta myös kylpemään.

lapsia museokierroksellaAmurin kaupunginosassa  asuivat Tampereen tehtaiden työläiset. Puutalokorttelien  kansoittama alue saneerattiin 1960–80-luvuilla. Vanhasta Amurista muistuttaa enää tunnelmallinen museokortteli, jossa riittää tuttua ja ihmeellistä katsottavaa koko perheelle. Lapsille on omia opastettuja kierroksia ja torstaisin kesä-, heinä- ja elokuussa  vieraskielisiä opastuksia.  Näistä saat tarkempaa tietoa museon omilta nettisivuilta.

kaupan hyllyMuseokorttelin kahvila Amurin Helmi tarjoaa perinteisiä tamperelaisia leipomuksia ympäri vuoden, p. 03 5656 6634; amurin.helmi(at)tampere.fi . Kahvilassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä. Amuri on saanut nimensä sijaintinsa vuoksi – syntyessään asuinalue oli keskustasta katsoen kaukana, melkein kuin Amuri Venäjän keisarikunnan toisella reunalla. Nykyään museo sijaitsee keskustan tuntumassa, ja sieltä on vain kivenheiton matka esimerkiksi Särkänniemen huvipuistoon.

Seuraa Amurin työläismuseokorttelia:

 

Kommentit

  • taina kellokoski sanoo:

    teidän museo on hieno olen siellä käynyt teillä oli vanha karja keitiökin ja vanhoja kahvi puseja ja sokeria siellä kaupassa ja paljon mielen kiintoista vanhan aikaista tavaraa

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.