Bookmark and Share
Pukstaavi ulkoa

Valtakunnallinen Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi avasi ovensa Sastamalassa 1.7.2011. Pukstaavi tarjoaa tietoa ja elämyksiä kaikille kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneille ikään katsomatta. Näyttelyt, opastukset, luennot, kurssit, työpajat, julkaisut ja monenkirjavat tapahtumat avaavat tuoreita näkökulmia kirjan historiaan ja nykypäivään.

Kaikki viisaus alkaa pookstaavista

Pukstaavin päänäyttelyssä kerrotaan suomalaisen kirjan tarina inkunaabelista e-kirjaan. Kirjaihmiset, kuten lukijat, kirjailijat, kirjastonhoitajat, painotyöntekijät ja kustantajat saavat äänensä kuuluville. Näyttelyssä selviää myös, miten kirja kytkeytyy koulun, kirkon, politiikan ja koko yhteiskunnan kehitykseen. Vaihtuvien näyttelyiden aiheina ovat ajankohtaiset kirjakulttuurin ilmiöt ja ihmiset.

Pukstaavin tilat ovat Sastamalan keskustassa, Marttilankadun varrella sijaitsevassa entisessä apteekkari Bäckmanin talossa. 1920-luvulla rakennettu, mansardikattoinen rakennus on peruskorjattu museon tarpeisiin sopivaksi vanhan talon henkeä kunnioittaen. Museon sisäänkäynti on kauniissa lasierkkerissä.

Näyttelykierroksen jälkeen voi virkistäytyä Pukstaavin kahvilassa, tutkia mitä museon kauppa tarjoaa sekä tutustua naapurissa sijaitsevaan kirjailija Mauri Kunnaksen luoman Herra Hakkaraisen taloon. Matkaa voi jatkaa muutaman kilometrin päässä, vaikuttavassa Rautaveden kulttuurimaisemassa sijaitsevaan Tyrvään vanhaan kirkkoon, joka on yksi merkittävimmistä keskiaikaisista kivikirkoistamme.

Museon logo

Seuraa Pukstaavia:

 

Museon 10 helmeä


Kuvat Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi 2011

Kommentit

  • raimo matinpoika sanoo:

    Pääsisi vain käymään, kokemaan

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.