Bookmark and Share

Kinnalan Koukku sijaitsee Lounais-Pirkanmaalla Sastamalan Kiikassa. Yksityisessä Suojeluskuntamuseossa voit tutustua itsenäisen Suomen käymiin sotiin ja niiden ylipäällikkö Mannerheimiin sekä maanpuolustukseen sodan ja rauhan aikana vuosina 1918-1945. Näyttelyssä Mannerheimista, vapaus-, talvi- ja jatkosodista, suojeluskunnasta ja Lotta Svärd –järjestön toiminnasta kerrotaan kuvin, merkein, tunnuksin sekä kirjallisuuden ja muun esineistön avulla. Kiikan suojeluskunnan esikuntahuoneeseen on lavastettu tapahtuma vuodelta 1943. Huoneessa on kolme Lottaa eri tehtävissä, paikallispäällikkö, paikallisesikunnan jäsen, sekä kapteeni ja vääpeli.

Kinnalan Koukulla on myös maatilamatkailua. Museon kanssa samassa pihapiirissä on vanha päärakennus, josta saa tilauksesta ruoka- ja kahvipalvelut sekä majoitusta.

 Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.