Bookmark and Share

Koronaepidemian takia avoinna vain tilauksesta.

Sarvikammat, sukkulat, trillat, lehmänkellot, lankanapit, piiput ja sulkanurkkasalvokset… Kaikki nämä ja paljon, paljon muuta löydät Keikyän kotiseutumuseosta. Käsityöpitäjänä tunnetun Keikyän museo on perustettu vuonna 1961 ja sitä ylläpitää paikkakunnan Museo- ja Kotiseutuyhdistys ry. Nykyisellä paikallaan Kiviniemen Uotilassa museo on toiminut 1970-luvun alusta alkaen. Museolle johtaa Kiviniementieltä komea koivukuja, jonka puut on istutettu yli 85-vuotta sitten.

kamariMuseon runsas esineistö kertoo elävästi erilaisten käsityöläisammattien harjoittamisesta, joiden työn tuloksena on syntynyt lankaa, kangasta, lankanappeja, lastutöitä, kumipalloja, laukkuja, kampoja, piippuja ja tiiliä. Myös maanviljelijän, rakennusmestarin ja suutarin ammateista kerrotaan erilaisin työvälinein. Museorakennuksina toimivat mm. aito talonpoikainen päärakennus 1800-luvun alusta sekä luhtirakennus 1700-luvulta. Kotiseutumuseon päärakennukseen on esteetön sisäänpääsy.

Keikyän käsityötaitoaMuseolla järjestetään kesäisin erilaisia tapahtumia, joista merkittävin on elokuussa vietettävä koko perheen perinnepäivä. Keikyässä toimii yhä paljon käsityöläisiä, joiden työpajoihin kannattaa tutustua samalla käynnillä. Anneli Keinonen Oy valmistaa Keikyän entisellä meijerillä käsinpainettuja käyttö- ja taidetekstiilejä ja Nahkapaja Eliisa Marjaana Oy tekee aidosta nahasta esimerkiksi lompakkoja, laukkuja, tossuja ja nyrkkeilysäkkejä. Keikyän Vanha Pappila Kokemäenjoen partaalla tarjoaa tilauksesta kahvi- ja ruokapalveluja sekä aamiaismajoitusta.

Seuraa Keikyän kotiseutumuseota:

 Museon 10 helmeä


Kuvat © Keikyän kotiseutumuseo 2011

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.