Bookmark and Share
Ruoveden kotiseutumuseo

Ruoveden kotiseutumuseo sijaitsee harjumaisemissa Ruoveden kunnan keskustassa. Museoalueella on 1600-1800-luvuille ajoittuvia hirsirakennuksia, joista ensimmäinen siirrettiin paikalle 1932. Museo kuvaa keskikokoisen pohjoishämäläisen talonpoikaistalon entisajan elämänmenoa. Ajatuksen museosta voidaan katsoa alkaneen 1920-luvulla, kun kunnanlääkäri Einar Palmén alkoi kerätä museorakennuksissa olevaa esineistöä. Ruoveden kotiseutumuseo on eräs maamme vanhimmista ulkomuseoista.

Ruoveden kotisetumuseoMuseokäynnin jälkeen voi tutustua Ruoveden muihin nähtävyyksiin, joita ovat mm. Ruoveden kirkko vuodelta 1778. Kirkon ympärille levittäytyy iso hautausmaa ja sen yhdessä kulmassa on koppelissaan 15-hankainen kirkkovene Eeva. Kirkkopuistossa on J.L.Runebergin patsas. J.L.Runeberg toimi kotiopettajana Ritoniemen kartanossa 1825-1826.

Kirkkopuistosta voi laskeutua Ruoveden laivarantaan, jota ennen kutsuttiin kirkkorannaksi. Laivaranta on kesäisin vilkas kohtaamispaikka monine palveluineen. Laivalaituriin pysähtyy reitillään myös yli 100-vuotias höyrylaiva Tarjanne. Laivarannasta lähtee runoilijan polku, joka johtaa J.L. Runebergin mukaan nimensä saaneelle lähteelle. Lähde ja sen ympäristö on suojeltu jo aikoinaan luonnonsuojelulain nojalla. Runoilijan polun alussa on mm. vanha nuottatalas ja kirkkovenekoppeleita.

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.