Bookmark and Share
Ruoveden kotiseutumuseo

Ruoveden kotiseutumuseo sijaitsee harjumaisemissa Ruoveden kunnan keskustassa. Museoalueella on 1600-1800-luvuille ajoittuvia hirsirakennuksia, joista ensimmäinen siirrettiin paikalle 1932. Museo pyrkii antamaan kuvan keskikokoisen pohjoishämäläisen talonpoikaistalon elämänmenosta. Ajatuksen museosta voidaan katsoa alkaneen 1920-luvulla, kun kunnanlääkäri Einar Palmén alkoi kerätä museorakennuksissa olevaa esineistöä. Ruoveden kotiseutumuseo on eräs maamme vanhimmista ulkomuseoista.

Ruoveden kotisetumuseo

Museokäynnin jälkeen voi tutustua laivasataman ja Ritoniemen kulttuurimaisemassa sijaitsevaan Ruoveden hautausmaahan, jonka katseenvangitsijana on kuningatar Sofia Magdalenan mukaan vihitty 24-kulmainen ristikirkko. Lisäksi hautausmaalla on mm. seudun mittavasta kirkkovenekulttuurista muistuttava 15-hankainen kirkkovene, Pekkalan kartanon uusklassinen hautahuone ja pääportin pielessä kävijöitä tervehtivä puinen vaivaisukko, ruoveteläisittäin vaivaispoika.

Hautausmaakäynnin jälkeen voi virkistäytyä vaikkapa kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin mukaan nimetyn lähdelammen äärellä. Luonnonsuojelualueella sijaitsevalle lähteelle johtaa kävelytie laivarannasta. Lisäksi Ruovedellä on mahdollisuus ajaa museotiellä. Tämä talonpoikaisen tie- ja siltarakentamisen muistomerkki erkanee Kuru-Ruoveden maantieltä.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Museotie 2

34600 Ruovesi

 

Katso aukioloajat ja näyttelyt museon kotisivuilta.

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.