Bookmark and Share

Lähde aikamatkalle Mauri Kunnaksen Koiramäkeen! Yli-Kirran mailla on asuttu ja tehty maatalon töitä 1800-luvun alusta lähtien. Talonpoikaismuseo on tyypillinen satakuntalainen maalaistalo, jonka rakennukset on sijoitettu umpipihaksi. Pihapiiri on säilynyt pitkälti alkuperäisessä asussaan. Kirjailija Mauri Kunnas on saanut innoituksen kaikkien lasten tuntemiin Koiramäki -kirjoihinsa juuri täältä.

kuistiVarsinaisen maalaistalon lisäksi viiden hehtaarin museoalue pitää sisällään laajan maatalouskoneosaston, mäkitupalaisalueen ja riistanpyyntialueen. Alueella on kaikkiaan noin 30 erillistä rakennusta tai rakennelmaa. Yli-Kirra kertoo maatalouden ja maalaiselämän kaikista ulottuvuuksista ja alueelta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Mikä onkaan hevoskierto, onkapannu, surenkuappa tai käpälälauta? Entäs mitä riihessä tehdään tai kuinka vilja puitiin ennen puimureiden keksimistä? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastauksen Punkalaitumen kotiseutumuseosta Yli-Kirrasta.

Seuraa Talonpoikaismuseo Yli-Kirraa:

 

 

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.