Bookmark and Share
Museokoti Mummola

Mummola offers a private museum decorated in a homely way to bring back memories of Grandma’s home. ‘I feel old!’ said a little museum visitor happily.

Arabian kokoelmaThe Museum House Mummola is in Koivisto, Pirkkala. The museum is a former double-cabin log dwelling for workers at the Haikka manor and dates back to the 19th century. Most of the artefacts are the home’s decorative and utility items, as well as handicrafts. There is a particularly extensive collection of Arabia milk jugs and birch-bark artefacts. The owner is happy to show the museum to visitors, and coffee can be arranged. It is also possible to hold meetings and other small events at the museum. An outdoor toilet, decorated in the same style as the museum, is available for visitors’ use.

In the vicinity of the museum, you can also find Pataravintola Mylly, a cosy restaurant serving lunches that is open on weekdays. The Tampere–Pirkkala airport is only 2.5 kilometres away.

kahviaiheinen kokoelma

Museum’s 10 Gems


Photos © Ritva Tiitinen

Comments

 • Ulla-Riitta R says:

  Kertakaikkiaan hieno paikka, kahtena kesänä lastenlasten kanssa vierailtu! Kiitos Liisalle että esittelee paikkaa ja pitää ovia auki, samanlaisia paikkoja ei montaa koko Suomessa enää ole – ainakaan niin että niissä voisi vierailla! Ensi kesänä taas!

 • Jouni Koskela says:

  Suosittelen kaikenikäisille käyntiä Museokoti Mummolassa. Tällainen hieman alle kuusikymppinen löytää sieltä paljon esineitä omasta lapsuuden kodistaan ja mummolastaan. Nuoremmille taas on hyvä nähdä, minkälaista elämä ja siihen liittyvä esineistö oli vanhempien, isovanhempien ja isoisovanhempien aikaan.

  Kiitos esittelystä ja keskusteluista. Hyvää kesän jatkoa!

 • Mumsu says:

  Kiitos ihanasta lasten päivästä 15.6.2014! Pojantytär nautti täysin siemauksin kaikesta vanhasta ja ihmeellisestä. Myös Riesa-pellestä riitti juttua vielä tänäänkin.
  Munkitkin maistuivat ihan kuin mummon tekemiltä 😉
  Liisa, Sinä teet arvokasta työtä. Kiitos sinusta!

 • vuosittainen vieras says:

  Ihana museokoti, jolla ihana emäntä. Melkein kaikkiin esineisiin saa koskea ja vanhoilla leluilla saa leikkiä. Lasivitriinejä esineriveineen ja -numeroineen ei ole. Esillä oleva esineistö vaihtuu osin vuosittain eri teemojen mukaan. Joskus on ihailtu pyyheliinapeittoja, toisena vuonna muisteltu kahvinkeittoa tai maidon käsittelyä esineitten ja emännän antaman opastuksen avulla. Kävijä voi istua keinustuoliin ja kaikessa rauhassa, tuntea, aistia ja katsastella. Pihakin perinneperennoineen henkii viihtyisyyttä.

 • 12.11.2011 mummolassa vieraillut says:

  vierailin tänään iki ihanassa Mummolassa. Siellä todella aisti vanhan ajan.
  Minulla ei varsinaisesti koskaan ole ollut mummolaa. Joten nyt tuli sellainen tunne että nyt se oikea” mummola” on löytynyt.
  HYVÄÄ JATKOA MUMMOLAN VÄELLE, TOIVEISSA ON ETTÄ NÄEMME UUDESTAAN.
  VIERAS 12.11-11

 • Sirpa Ilo says:

  Pirkkalan sanomissa oli 22.12.2010 hyvä juttu Museokoti Mummolasta, hienoa ja nyt se kirjoitus innosti mua katsomaan sivut netistä.
  Olen muutaman kerran käynyt museokodissa, perhejuhlissa ja myös nyt joulukuussa 2010. Kyllä on lämminhenkinen museo, iso leivinuuni luo pehmeää lämpöä talvella, paukkupakkasilla.
  Kyllä Liisa Ilo ja kverit tekee hienoa työtä museon hyväksi, kyllä kannattaa käydä (varaa aika) ja vaikka pitää kokous tai juhlat.
  Terveisin Sirpa Ilo

 • Ohje says:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.