Bookmark and Share
Museokoti Mummola

Kodinomaisesti sisustettu yksityinen museo, jossa mummolan muistot heräävät henkiin. ”Tulee vanha olo!”, kuten museoon tutustunut lapsi iloisesti totesi.

Arabian kokoelmaMuseokoti Mummola sijaitsee Pirkkalan Koivistolla. Museo on paritupatyyppinen entinen Haikan kartanon työväen hirsinen asuinrakennus 1800-luvulta. Esineistön pääosan muodostavat erilaiset kodin koriste- ja käyttöesineet sekä käsityöt. Arabian maitokannuja ja tuohiesineitä on erityisen kattavat kokoelmat. Omistaja esittelee museota mielellään kävijöille ja kahvitarjoilukin järjestyy sopimuksesta. Museolla on myös mahdollisuus järjestää kokouksia tai muita pieniä tilaisuuksia. Vieraiden käytössä on tyyliin sopivasti sisustettu PuuCee.

Lähistöltä löytyy myös arkisin avoinna oleva viihtyisä lounaspaikka Pataravintola Mylly. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on matkaa vain 2,5 kilometriä.

 

kahviaiheinen kokoelma

Museon 10 helmeä


Kuvat © Ritva Tiitinen

Kommentit

 • Ulla-Riitta R sanoo:

  Kertakaikkiaan hieno paikka, kahtena kesänä lastenlasten kanssa vierailtu! Kiitos Liisalle että esittelee paikkaa ja pitää ovia auki, samanlaisia paikkoja ei montaa koko Suomessa enää ole – ainakaan niin että niissä voisi vierailla! Ensi kesänä taas!

 • Jouni Koskela sanoo:

  Suosittelen kaikenikäisille käyntiä Museokoti Mummolassa. Tällainen hieman alle kuusikymppinen löytää sieltä paljon esineitä omasta lapsuuden kodistaan ja mummolastaan. Nuoremmille taas on hyvä nähdä, minkälaista elämä ja siihen liittyvä esineistö oli vanhempien, isovanhempien ja isoisovanhempien aikaan.

  Kiitos esittelystä ja keskusteluista. Hyvää kesän jatkoa!

 • Mumsu sanoo:

  Kiitos ihanasta lasten päivästä 15.6.2014! Pojantytär nautti täysin siemauksin kaikesta vanhasta ja ihmeellisestä. Myös Riesa-pellestä riitti juttua vielä tänäänkin.
  Munkitkin maistuivat ihan kuin mummon tekemiltä 😉
  Liisa, Sinä teet arvokasta työtä. Kiitos sinusta!

 • vuosittainen vieras sanoo:

  Ihana museokoti, jolla ihana emäntä. Melkein kaikkiin esineisiin saa koskea ja vanhoilla leluilla saa leikkiä. Lasivitriinejä esineriveineen ja -numeroineen ei ole. Esillä oleva esineistö vaihtuu osin vuosittain eri teemojen mukaan. Joskus on ihailtu pyyheliinapeittoja, toisena vuonna muisteltu kahvinkeittoa tai maidon käsittelyä esineitten ja emännän antaman opastuksen avulla. Kävijä voi istua keinustuoliin ja kaikessa rauhassa, tuntea, aistia ja katsastella. Pihakin perinneperennoineen henkii viihtyisyyttä.

 • 12.11.2011 mummolassa vieraillut sanoo:

  vierailin tänään iki ihanassa Mummolassa. Siellä todella aisti vanhan ajan.
  Minulla ei varsinaisesti koskaan ole ollut mummolaa. Joten nyt tuli sellainen tunne että nyt se oikea” mummola” on löytynyt.
  HYVÄÄ JATKOA MUMMOLAN VÄELLE, TOIVEISSA ON ETTÄ NÄEMME UUDESTAAN.
  VIERAS 12.11-11

 • Sirpa Ilo sanoo:

  Pirkkalan sanomissa oli 22.12.2010 hyvä juttu Museokoti Mummolasta, hienoa ja nyt se kirjoitus innosti mua katsomaan sivut netistä.
  Olen muutaman kerran käynyt museokodissa, perhejuhlissa ja myös nyt joulukuussa 2010. Kyllä on lämminhenkinen museo, iso leivinuuni luo pehmeää lämpöä talvella, paukkupakkasilla.
  Kyllä Liisa Ilo ja kverit tekee hienoa työtä museon hyväksi, kyllä kannattaa käydä (varaa aika) ja vaikka pitää kokous tai juhlat.
  Terveisin Sirpa Ilo

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.