Bookmark and Share
museorakennus ulkoa

Kotimuseo Metsärinne sijaitsee Pirkkalan kunnan Anian kylässä. Paikka on vehreä ja tunnelmallinen, useista eri-ikäisistä rakennuksista koostuva perinteinen pihapiiri. Kotimuseona toimiva Nygård eli ”Nyykooli” sijaitsee piha-alueen perällä. Multapenkkiin perustettu hirsirakennus on todennäköisesti 1800-luvun alkupuolelta. Rakennuksen itäpäässä ovat leivintupa ja pakari, kun taas länsipäässä sijaitsevat sali, kamari ja pieni verstas. Huoneet on sisustettu kauniisti pääasiassa taloon kuuluneilla 1800-luvun ja 1900-luvun alun esineillä.

sali

Talon rakentajista ei ole säilynyt tietoja, mutta vuodesta 1848 siellä asuivat Spoofin sisarukset ja 1900-luvun alusta 1930-luvulle Metsärinteen pariskunta. Nyykoolin asukkaiden arvellaan olleen ainakin jossain vaiheessa tavallista talonpoikaisväestöä vauraampia. Eräänä vaurauden osoituksena voidaan pitää talon komeita kaakeliuuneja. Rakennuksen länsipäässä sijaitsevaan pieneen verstashuoneeseen on koottu naapurimökissä asuneen suutarimestari Juho Heleniuksen (1865-1952) työvälineitä.

Museoon pääset tutustumaan kesäisin sopimuksesta, myös kahvitarjoilu museon pihamaalla onnistuu tilauksesta. Samalla käynnillä voit tutustua läheiseen Reipin museoalueeseen. Reipissä on kesäisin kävijöiden iloksi monenlaisia tapahtumia, luontopolku ja uimaranta.

Museon 10 helmeä

[nggallery id=3]

Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.