Bookmark and Share
sisäkuva

Pohjoispirkanmaalainen Parkano tunnetaan maantie-, rautatie- ja tietoliikenteen risteyskohtana. Paikkakunta on tunnettu myös ajoneuvoteollisuudestaan, varaosatuotannostaan, varaosakaupastaan, monista liikennöitsijöistään sekä tietenkin lukuisista aktiivisista ajoneuvoharrastajistaan.

ulkokuva

Seudulla jo pitkään suunnitteilla ollut automuseohanke toteutui vuonna 2009, kun komea uusi erikoismuseo avautui. Museo toimii historiallisessa koskimaisemassa, jossa on kulkenut vuosia sitten Kyrönkankaan muinainen talvitie. Pääosa näyttelystä on sijoitettuna vanhan puunjalostustehtaan halleihin. Alueella on ollut konetekniikka jo 1830 luvulta lähtien.

traktori

 

Parkanon Seudun Automuseolta löytyy mm. laaja ajoneuvonäyttely, kunnostus- ja työnäytöstila ja arkisto. Toimintakonseptiksi on vakiintunut kahden vuoden välein vaihtuvat teemanäyttelyt, joista on tarkempia tietoja museon kotisivuilla. Automuseon toiminnasta vastaa Parkanon seudun Mobilistit r.y.

Seuraa Parkanon Seudun Automuseota:

 

Yhteystiedot ja aukioloajat

Käenmäentie 6

39700 Parkano

 

Katso aukioloajat ja näyttelyt museon kotisivuilta.

logo

Kommentit

 • www.psmry.fi sanoo:

  Tervehdys edelliselle kommentoijalle

  Valittelen kohdallenne sattunutta asiaa, kesän aikana olosuhteet hieman muuttui ja kaikki paikkoja jonne olimme alkuperäisen aukiolosuunnitelman mukaisia aukioloja ilmoitelleet ei tajuttu/muistettu ajoissa päivittää ajanmukaiseksi. Olimme viimeisen kerran auki arkisin juuri tuolla viikolla maanantaina, silloin päättyi työllistetyn lipunmyyjämme työjakso ja jouduimme siirtymään aikaistetusti viikonloppu aukioloon.
  Valitten tapahtunutta, Petri Tyrkkö

 • pettynytesa sanoo:

  Kävimme Oulusta saakka katsomassa ulko-oveanne. (19.8.2011). Kiitos! Oli komea ovi! Suosittelen tätä ovea myös muille vm.84 saranoiduista ovista kiinnostuneille…. Oikeasti hei! Jos lupaatte pitää museon auki sovitusti, niin pitäkää se!!! nimim.turhaan 800km vesisateessa peurakolarin ajanut

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.