Bookmark and Share
Museo ulkoa

Metsämuseossa on esillä metsätöiden historiaa 1860-luvulta sahateollisuuden noususta 1960-luvun metsätöiden koneellistumiseen. Museon alueella on näyttelyhalli, metsäkämppä, sauna, hevostalli, tukkiponttoo sekä metsätyökoneita katoksessa. Museon rakennukset ilmentävät monipuolisesti metsätöiden eri vaiheita ja metsätyöläisten olosuhteita.

Vuonna 2007 museossa avattiin Suomen ensimmäinen pysyvä metsien suojelua käsittelevä näyttely Polkuja metsään. Näyttely käsittelee metsien merkitystä suomalaisille, metsäluonnon muutoksia sekä metsien suojelun historiaa ja nykytilannetta. Näyttelyssä esitellään myös metsänomistajien mahdollisuuksia metsien suojeluun.

Museon läheisyydestä löytyvät myös luontopolku, uimaranta, laavuja ja nuotiopaikkoja. Vaellusreitti metsämuseolta Käenkoskikeskukselle tarjoaa noin seitsemän kilometrin retkireitin monipuolisessa maastossa Kaidatvedet-järven rannassa. Museoalue on metsäinen, mutta polut ovat leveitä ja kohtalaisen helppokulkuisia.

Työnjohtajien huoneNäyttelysali

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

 • Tapio Salomäki sanoo:

  Miksi kuvassanne olevassa ”sähkökäyttöisessä” moottorisahassa on polttoainetankki, ilmansuodatin, pakoputki ja sytytystulppa???

 • Raimo Tuohimaa sanoo:

  Käsitykseni ja tietoni mukaan Kalle Päätalon ja hänen kaverinsa rakentamat kämppärakennukset sijaitsevat Seitsemisen kansallispuiston läheisyydessä Kurun rajamailla Jaulissa.

 • Metsähallitus on lahjoittanut metsämuseon alueelle Ikaalisista Kalliolammin tukkikämpän, saunan ja varaston, ja ne pystytettiin alueelle vuosina 1986-1987. Päätalon osallisuutta pystytykseen en osaa sanoa, mutta kyselläänpä vähän. 🙂

 • tiedosta kiitos sanoo:

  ERÄS TUTTU OLI OLLUT AIKOINAAN SIIRTÄMÄSSÄ TUKKIKÄMPPÄÄ JOKA NYT ON TEILLÄ MUSEOSSA HÄN ON SIINÄ USKOSSA ETTÄ SITÄ OLI RAKENTAMASSA KIRJAIJIJA PÄÄTALO ???

 • Heikki Kellomäki sanoo:

  Hei!
  Teillä on siellä tukkiponttoo. Kuinka täydellisesti säilynyt se on? Erityisesti olen kiinnostunut vorokin eli vinssilaitteen teknisestä rakenteesta, josta on yllättävän vaikea saada tietoa.
  Parhain terveisin,
  Heikki Kellomäki

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.