Bookmark and Share
Tuulimyllymuseo

Pälkäneen museoyhdistys perustettiin 1937 ja museotoiminta Pälkäneen keskustassa, Onkkaalassa sijaitsevassa tuulimyllyssä alkoi jo seuraavana vuonna. Tärkeä henkilö pälkäneläisen kotiseututyön historiassa oli maisteri Runo Uotila, joka keräsi 1930-luvulla mittavan talonpoikaisesineiden kokoelman kotiseutumuseon perustaksi. Kotiseutuyhdistys Pälkäne-Seura perustettiin vuonna 1948 jatkamaan museoyhdistyksen työtä.

Pälkäne-Seuran ylläpitämä Tuulimyllymuseo sijaitsee VPK:n talon vieressä. Sen kokoelma käsittää enimmäkseen 1800-luvun talonpoikaisesineistöä ja muuta Pälkäneen historiaan liittyvää esineistöä. Samalla se tutustuttaa tuulimyllyn toimintaan. Museota ei suositella liikuntaesteisille. Samalla käynnillä voi käydä tutustumassa myös Pälkäne-Seuran Salimäen museokokoelmaan Myttäälän entisen koulun tiloissa.

Seuraa Pälkäne-seuran museoita:

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.