Bookmark and Share
Pälkäneen kirkkomuseo

Museo sijaitsee Pälkäneen kirkon lehterillä. Punatiilinen 1839 valmistunut ristikirkko on arkkitehti C.L. Engelin piirtämä. Alttaritaulu esittää Jeesusta Getsemanessa ja sen on maalannut vuonna 1841 tukholmalainen professori P.E. Limnell. Kirkkomuseoon on taltioitu seurakunnan vanhaa esineistöä sekä nykyisestä kirkosta että seurakunnan entisestä kirkosta, joka nykyisin tunnetaan Pyhän Mikaelin rauniokirkkona. Vain kilometrin päässä sijaitsevaan vaikuttavaan rauniokirkkoon voi vapaasti käydä tutustumassa.

Kirkkomuseon esineistö tutustuttaa kirkolliseen elämään ja toimituksiin sekä kertoo kirkon tärkeästä asemasta yhteiskunnassamme. Vanhimmat esineet ovat 1600-luvulta. Erikoisuuksia edustavat paikkakunnan aatelisten puiset vaakunat. Samalla reissulla voi käydä ihmettelemässä lähellä olevaa vaikuttavaa Pälkäneen rauniokirkkoa.

Pälkäneen kirkkomuseoPälkäneen kirkkomuseo

Museon 10 helmeä

Kuvat Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo  2010

Kommentit

  • RA Salonen sanoo:

    Thank you for putting some information up online in English. I briefly stopped in at the church in August 2012, but unfortunatly was not able to speak to a minister or lay person while there.

    Is there any way to arrange to contact the church regarding marriages performed at the church in the 1880-1890s?

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.