Bookmark and Share
Pälkäne-seuran museokokoelma

Pälkäneellä on tehty ansiokasta kotiseututyötä jo 1930-luvulta lähtien, jolloin paikallinen museoyhdistys perustettiin. Tärkeä henkilö pälkäneläisen kotiseututyön historiassa oli maisteri Runo Uotila, joka keräsi 1930-luvulla mittavan talonpoikaisesineiden kokoelman kotiseutumuseon perustaksi. Kotiseutuyhdistys Pälkäne-Seura perustettiin vuonna 1948 jatkamaan museoyhdistyksen työtä.

Myttäälän koulun kuistiSalimäen museokokoelma on Pälkäne-Seuran talonpoikainen esinekokoelma, joka sijoitettu Myttäälän entisen koulun tiloihin. Kokoelma käsittää enimmäkseen 1800-luvun talonpoikaisesineistöä ja muuta Pälkäneen historiaan liittyvää esineistöä. Koululla museokokoelman yhteydessä on pieni Pälkäne-Seuran tuotteiden myyntipiste. Museota ei suositella liikuntaesteisille. Samalla käynnillä voi käydä tutustumassa myös Pälkäne-Seuran ylläpitämään toiseen museoon, Tuulimyllymuseoon, Pälkäneen keskustassa.

 

Seuraa Pälkäne-seuran museoita:

 Museon 10 helmeä


Kuvat © Anna-Mari Henriksson-Helmikkala, Pälkäne-Seura 2011

Kommentit

 • Seppo sanoo:

  Luulin tuota prännäriä aidoksi! Kaikella ne lapset entisaikoihin leikkivätkin.

 • Seuraa sanoo:

  Tuollainen vanhanajan juustomuotti tuo mieleen muistoja omasta lapsuudesta, isovanhempieni kotona oli vastaavanlainen.
  Minusta on hienoa, että perinteitä vaalitaan, ja sitä kautta muistot säilyvät.

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.