Bookmark and Share

Kotiseutumuseossa kohtaat entisaikain Vilppulan. Vilppulan museo toimii kolmessa eri rakennuksessa. Kunnantalonakin toimineen Pukkilan tilan pihapiirissä, osoitteessa Vuorikatu 1, ovat kivinavettaan koottu Vilppulan historiaa esittelevä näyttely sekä tilan päärakennuksessa sijaitseva Koulumuseo. Kotiseutuesittelytilat (Perinnehuone) ovat Vilppulan keskustassa sijaitsevassa Vilppulan Kunnantalossa, osoitteessa Keskuskatu 2.

esineetMuseo esittelee maatalouskulttuurin lisäksi mm. vilppulalaista käsityötaitoa, liikennettä ja urheilusaavutuksia. Koulumuseossa museovieraat voivat istahtaa pulpettiin vanhan ajan luokkamiljöössä. Vilppulan museon esinekokoelmat on esillä netissä Siiri -tietokannassa. Kivinavettaan ja perinnehuoneeseen on esteetön sisäänpääsy (perinnehuoneeseen pääsee hissillä). Koulumuseon tiloissa on portaita.

sisatila

Museon 10 helmeä

Kommentit

  • Marge Reiman sanoo:

    Hei,onko tietoa miltä vuodelta tämä rukki on ?

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.