Bookmark and Share

Gustaf ulkoa

Serlachius-museo Gustafin näyttelyiden aiheet liittyvät historiaan tai melkeinpä mihin tahansa elämänilmiöön. Usein niillä kuitenkin on yhtymäkohta elämänmenoon pienellä suomalaisella pGustaf nayttelytilaaperiteollisuuspaikkakunnalla. Museon  perusnäyttelyn pääosassa on Mäntän ensimmäinen patruuna Gustaf Adolf Serlachius. Uhkarohkeista liiketoimistaan tunnettu Serlachius kuului suomalaisen paperiteollisuuden uranuurtajiin. Museo on nimetty tämän särmikkään persoonan mukaan.

Gustaf-museossa pääosassa ovat tarinat. Uteliaat ja yllättävät näyttelyt avautuvat kävijöille draamaa ja eri medioita hyväksi käyttäen. Museo on niittänyt mainetta ja saanut palkintoja omintakeisilla näyttelytoteutuksillaan. Myös ryhmille tarjottavissa palveluissa näkyy dramatisoitu historia ja vuorovaikutteisuus.

Vaikuttava museorakennus valmistui G.A. Serlachius Osakeyhtiön pääkonttoriksi vuonna 1934. Vuorineuvos Gösta Serlachius halusi luoda siitä yhtiönsä käyntikortin. Funktionalismia edustava pääkonttori koristeltiin maineikkaiden taiteilijoiden töillä ja varustettiin aikansa parhaalla talotekniikalla.

Gustaf nayttelytila

Entinen pääkonttori siirtyi Gösta Serlachiuksen taidesäätiön omistukseen vuonna 2000. Yleisölle museo avattiin mittavan peruskorjauksen jälkeen vuonna 2003. Siitä tuli taidesäätiön toinen museo.

Huomaathan, että samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan myös Joenniemen kartanossa sijaitsevaan taidemuseo Göstaan.

 

Seuraa Serlachius-museoita:

 

 

Logo2

Museon 10 helmeä

Kuvat © Gösta Serlachiuksen taidesäätiö

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *