Bookmark and Share

Museo on kesällä 2020 auki vain sopimuksesta

Rajantakainen vanha suomalainen Karjala elää Lempäälässä! Sakkolan toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitolle luovutetun alueen asukkaat sijoitettiin laajalle alueelle Tampereen ympäristöön. Lukumääräisesti eniten siirtokarjalaisia asettui asumaan Punkalaitumelle, Lempälään ja Vesilahteen. Nyt Sakkolan kunnan kulttuurihistoria esittäytyy Lempäälässä omassa museossaan kuvin ja evakkomatkalle mukaan otetuin esinein. Nähtävillä on myös Sakkolan kirkon pienoismalli.

Vuoden 2019 teemanäyttely kantaa nimeä Kädentaitoa Sakkolasta. Näyttely koostuu mm. museolle lahjoitetuista itse tehdyistä kankaista ja käsineistä, kirjontatöistä, seinävaatteista, rekipeitteistä, puu- ja päretöistä sekä veistoksista. Myös kansallispukuja ja tietoa niiden taustoista on esillä.

ulkokuvaSakkola-museo sijaitsee Kuokkalan museoraitin yhteydessä ja sen toiminnasta vastaa Sakkola-säätiö. Alueella on ravintola Villa Hakkari, joka toimii vanhassa kartanorakennuksessa vehreän arboretumin ympäröimänä. Alueella on myös kesäteatteriesityksiä.

Seuraa Kuokkalan museoraittia:

 

 

Museon 10 helmeä


Kuvat © Sakkola-museo

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.