Bookmark and Share

Kylänraitti kauppoineen ja käsityöläisineen. Kuokkalan museo on kotiseutumuseo, jonka ehyessä, lähes alkuperäisenä säilyneessä pihapiirissä on useita pieniä erikoismuseoita: kauppamuseo, parturimuseo, suutarinverstas, sepän paja ajokaluosastoineen, sotaveteraanien perinnekammari sekä Puskeman Kustaan tölli. Merkittävin museoista on Kauppamuseo. Se on yksi Lempäälän vanhimmista kauppapuodeista, jonka rakensi vienankarjalainen Kuisma Kuismin 1900-luvun alussa. Sen jälkeen siinä piti kauppaa Aleksanteri Eskola vuosina 1913-1974, aina 90-vuotiaaksi asti.

ulkokuvaUseissa vanhoissa rakennuksissa sijaitsevassa museossa on paljon portaita ja korkeita kynnyksiä, mistä johtuen museo ei sovellu liikuntaesteisille. Kävijää saattaa kiinnostaa, että paikallinen Lempäälä-Seura on julkaissut useita kirjoja, joista museoraittiin liittyvät Myllyjen ja museoiden Kuokkala sekä lastenkirjat Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Kauppa ja Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Paja sekä Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Parturi-kampaamo, Suutari ja Puskeman Kustaan tölli.

Museoraitin välittömässä läheisyydessä ovat siirtokarjalaisuudesta ja siirtokarjalaisista kertova Sakkola-museo sekä ravintola Villa Hakkari. Ravintola toimii vanhassa kartanorakennuksessa, jota ympäröi hyvin hoidettu kartanonpuisto-arboretum. Alueella järjestetään myös kesäteatteriesityksiä ja erilaisia tapahtumia. Lisätietoa: www.lempaala.fi ja Akusti-tontun terveiset kommenttiosiossa. Kesä-heinäkuussa on seppä pajalla lauantaisin.

Seuraa Kuokkalan museoraittia:

 

 

Yhteystiedot ja aukioloajat:

Kuokkalan museoraitti
Kuokkalantie, 37550 Lempäälä

 

Aukioloajat ja yhteystiedot museon kotisivuilla.

Museon 10 helmeä

Kuvat © Kuokkalan museoraitti, 2010.

Kommentit

 • Akusti-museotonttu se täällä taas. Meillä on uudet aukioloajat tänä kesänä. Tulethan vierailulle!

  Kuokkalan museoraitti on kesällä 2017 avoinna touko-elokuussa 16.5.-19.8.2017 ti-la klo 11-17 (maanantaisin ja sunnuntaisin suljettu)

  Museo, p. (03) 375 2643 museoraitti@lempaala.fi

  Pääsymaksut 3,5 € aikuisilta, ryhmiltä (yli 15 hlö) 2,5 € / henkilö sekä lapsilta 1 €. Pääsymaksu sisältää noin tunnin pituisen opastetun museokierroksen.

  * keskiviikkoisin 7.6.- 26.7. klo 12 alkaen lastenkierros ´Vanhan ajan pikku apulaiset´ 5–11-vuotiaille. Säävaraus. Hinta 2€/lapsi.

  * lauantaisin 3.6.- 29.7. seppä takoo pajalla vanhaan tapaan klo 11–17. Pajalle vapaa pääsy!

  Kesäohjelmaa:
  17.6. klo 11-15 Lastenpäivä
  1.7. klo 14 Rahvaan laulun pihasoitto
  15.7. Markkinapäivä (Kuokkalankosken markkinat Villa Hakkarin pihapiirissä)
  5.8. Kansallispukujen tuuletuspäivä ja Lempäälän Helkanuorten pihasoitto
  20.8. Pihasoitto

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.