Bookmark and Share

Museo on suljettu kesällä 2020 poikkeusolojen takia.

Kylänraitti kauppoineen ja käsityöläisineen. Kuokkalan museo on kotiseutumuseo, jonka ehyessä, lähes alkuperäisenä säilyneessä pihapiirissä on useita pieniä erikoismuseoita: kauppamuseo, parturimuseo, suutarinverstas, sepän paja ajokaluosastoineen, sotaveteraanien perinnekammari sekä Puskeman Kustaan tölli. Merkittävin museoista on Kauppamuseo. Se on yksi Lempäälän vanhimmista kauppapuodeista, jonka rakensi vienankarjalainen Kuisma Kuismin 1900-luvun alussa. Sen jälkeen siinä piti kauppaa Aleksanteri Eskola vuosina 1913-1974, aina 90-vuotiaaksi asti.

ulkokuvaUseissa vanhoissa rakennuksissa sijaitsevassa museossa on paljon portaita ja korkeita kynnyksiä, mistä johtuen museo ei sovellu liikuntaesteisille. Kävijää saattaa kiinnostaa, että paikallinen Lempäälä-Seura on julkaissut useita kirjoja, joista museoraittiin liittyvät Myllyjen ja museoiden Kuokkala sekä lastenkirjat Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Kauppa ja Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Paja sekä Mandin ja Aaronin seikkailut museoraitilla: Parturi-kampaamo, Suutari ja Puskeman Kustaan tölli.

Museoraitin välittömässä läheisyydessä ovat siirtokarjalaisuudesta ja siirtokarjalaisista kertova Sakkola-museo sekä ravintola Villa Hakkari. Ravintola toimii vanhassa kartanorakennuksessa, jota ympäröi hyvin hoidettu kartanonpuisto-arboretum. Alueella järjestetään myös kesäteatteriesityksiä ja erilaisia tapahtumia. Lisätietoa: www.lempaala.fi ja Akusti-tontun terveiset kommenttiosiossa. Kesä-heinäkuussa on seppä pajalla lauantaisin.

Seuraa Kuokkalan museoraittia:

 

 

Museon 10 helmeä

Kuvat © Kuokkalan museoraitti, 2010.

Kommentit

  • Kuokkalan museoraitti on suljettu kesällä 2020 poikkeusolojen takia. Alueella saa liikkua itsenäisesti, mutta kunta ei järjestä opastuksia tai muita tapahtumia. Lisätietoa http://www.lempaala.fi tai Kuokkalan museoraitti -FB-sivulta.

  • Poikkeusolojen takia Kuokkalan museoraitin kesän 2020 aukiolosta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

    Päivitetyt tiedot löytyvät nopeimmin Kuokkalan museoraitti -FB-sivulta.

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.