Bookmark and Share
kihniön esinemuseo ulkoa

Kunnan omistama esinemuseo on perustettu 1945 kirkon lähellä sijaitsevaan lainajyvämakasiiniin. Makasiini on rakennettu 1921 ja se on museoviraston suojelukohde. Museon kokoelmat muodostuvat pääasiassa kauppias Tarmo Markkulan keräämästä esineistöstä. Esineitä museossa on yli 2 500 kpl.

museon näyttelytilaMuseon koelmissa on mm.

  • – murhaaja Matti Haapojan käsikalenteri
  • – Kihniön kirkon I alttaritaulu ja kello
  • – maanviljelys- ja kotitalous esineistöä
  • – isovihanaikainen Kuivaston sänky, johon liittyy mielenkiintoinen tarina

Samalla käynnillä voi tutustua myös viereiseen 1917 rakennettuun Kihniön kirkkoon, jolla on sama opas ja samat aukioloajat kuin museolla. Museolla ei ole kahvilaa, mutta noin 200 metrin päässä on Taitotalo Puumila, jossa on mahdollisuus ruokailuun ja kahvilapalveluihin arkipäivinä. Puumilassa on myös taiteilija Germund Paaerin elämäntyönäyttely.

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

.

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.