Bookmark and Share

Harjujen ja järvien Kangasalla kohtaat merkkihenkilöitä kuningattaresta alkaen. Kangasalan kotiseutumuseo sijaitsee Kangasalan kulttuurimaisemassa, kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, 1830-luvulla rakennetussa pitäjän viljamakasiinissa. Kangasalan kotiseutumuseossa esitellään perinteisen talonpoikaisesineistön lisäksi kirjailija Jalmari Finnelle kuulunutta esineistöä. Museon erikoisuutena ovat historialliset nukkeryhmät, joissa esiintyy muun muassa kuninkaallinen Kaarina Maununtytär. Museossa on myös Kangasala-aiheisia vaihtuvia näyttelyitä. Kangasalan kotiseutumuseon kokoelmia voi selata netissä Siiri -tietopalvelussa.

juomasarviMuseon ensimmäisessä kerroksessa liikkuminen on suhteellisen vaivatonta, mutta toiseen ja kolmanteen kerrokseen kulku on järjestetty ainoastaan kapeaa portaikkoa pitkin. Museolla on pieni myyntipiste.

Museon välittömässä läheisyydessä sijaitsee 1760-luvulla rakennettu Kangasalan kirkko. Kaunis kirkko on tunnettu myös sen seinässä olevasta ”verikivestä”. Muutaman kilometrin päässä Kangasalan kotiseutumuseosta sijaitsee Kangasalan Lepokoti, jossa on kesäaikaan kädentaitajien käsityömyymälä.

Seuraa Kangasalan kotiseutumuseota:

 

 

Museon 10 helmeä


Kuvat © Mari Lind, Kangasalan kotiseutumuseo 2011

Kommentit

  • Ohje sanoo:

    “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.