Bookmark and Share
Kallenaution kestikievarimuseo

Pysähdy matkallasi hevoskauden kievarimiljööseen. Kallenaution kestikievari sijaitsee nykyisen kantatie 66:n varrella, 65 km:n päässä Tampereelta. Suomen ainoa kievarimuseo käsittää n. 250 vuotta vanhan kievarirakennuksen lisäksi väentuvan, ratasvajan vanhoine ajopeleineen sekä museoaittoja. Pihapiirissä on kesäisin myös kotieläimiä. Kievarirakennuksessa on iso pirtti tulisijoineen sekä kaksi kievarin majoitushuonetta, jotka on nimetty Kallenautiota tuotannossaan kuvanneiden kirjailijoiden Topeliuksen ja Asunnan mukaan.

Kallenaution käsityömyymälä

Kesäisin seinillä vaihtuvat taidenäyttelyt ja kahvila tarjoaa virkistystä matkailijoille. Näyttelyistä ja museon runsaista kesätapahtumista saa tarkempia tietoja museon omilta nettisivuilta. Tuliaispulmat ratkeavat Kallenaution käsityöläistuvassa.

 

 

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

  • joka kesäinen poikkeaja sanoo:

    Todella mahtava paikka, kannattaa jokaisen poiketa. Täällä aika todellakin pysähtyy.

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.