Bookmark and Share

Ikaalisten kotiseutumuseo sijaitsee 1800-luvun alussa rakennetussa vanhassa viljamakasiinissa aivan Ikaalisten keskustassa, kirkon ja torialueen vieressä. Museoon on kerätty talonpoikaiskulttuuriin, entisen Ikaalisten kauppalan käsityöläisperinteeseen ja säätyläistön elämään liittyvää esineistöä. Museon saavutettavuutta on viimeaikoina kehitetty erityisesti kotisivujen avulla,  jonne on koottu valokuvanäyttelyitä museon kiinnostavimmista esineistä.

 

 

 

Museolla on myynnissä Ikaalisiin liittyvää kirjallisuutta. Lyhyen kävelymatkan päässä museolta on kulttuuritoimen ylläpitämä, kestikievarina, käräjätalona, kuntakokousten pitopaikkana sekä juhlahuoneistona toiminut Rahkola.

 

Kommentit

 • Charles Marin sanoo:

  Vilja makasiini on hieno,ja olisi vielä hienompi,jos ne puuosat joita on maalattu
  vitivalkoisiksi olisivat kuten rakennuksen
  ikä puoltaisi, hyvin vaalean harmaat.
  Tulen joskus vierailemaan Ikaalisiin.On niin hieno seutu.

  Charles.

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.