Bookmark and Share

Luonnonkuvauksen mestarin kirjallisen uran lähtöpiste. Töllinmäki on Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään nuoruudenkoti Hämeenkyrön Heinijärven kylässä.  Nykyisen kotimuseon kamarissa Sillanpään kirjoitti esikoisensa, ympäröivästä maisemasta ja tapahtumista virikkeensä saaneen teoksen Elämä ja aurinko (1916). Töllinmäestä huolehtii F.E.Sillanpään Seura. Töllinmäen lisäksi kannattaa tutustua myös Sillanpään lapsuudenkotiin, Kierikkalan kylässä sijaitsevaan Myllykoluun.

Töllinmäen tupa

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

 • Kaivoon katsonut sanoo:

  Kaivo on sisäänkäyntikuistille saavuttaessa rinteessä oikealla. Siinä on uusi puinen kansi, itse kaivo on kviladottu.

 • hänninen jari sanoo:

  onko tämän museon pihassa luonnon kivistä rakennettu kaivo?

 • VAO -retki sanoo:

  Kävimme( 10 henkilöä) la 30.6 2012 tutustumassa museoon. Kiitos erittäin miellyttävälle ja asiansa tuntevalle oppaalle selkeästä esityksestä.

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.