Bookmark and Share
Hämeenkyrön kotiseutumuseo

Kirkko, tehdas, koulu, suutari, nahkuri, apteekki… Hämeenkyrön kirkkoa vastapäätä oleva Hämeenkyrön kotiseutumuseo on entinen kruunun viljamakasiini. Vuonna 1820 valmistuneessa rakennuksessa toimivan museon perusnäyttely koostuu pienistä, entisaikaista hämeenkyröläistä elämisen tapaa kuvaavista kokonaisuuksista. Interiöörejä, maatyökaluja ja valokuvia vanhasta Hämeenkyröstä. Museossa on myös kirkon vanhaa esineistöä. Muistoksi viljamakasiinin ajoista rakennuksen toiseen kerrokseen on jätetty yksi jyvälaari. Museon esinekokoelmia voi selata nimellä Hämeenkyrön kunnan kokoelmat Siiri -tietopalvelussa.

Museo toimii kahdessa kerroksessa, eikä rakennuksessa ole hissiä. Museokäynnillä kannattaa poiketa myös Hämeenkyrön kirkossa. 1700-luvun lopulla valmistunut kirkko toimii kesäisin tiekirkkona. Noin 500 metrin päässä museosta, Pappilanjoen varrella, on Hämeenkyrön kirkonkylän vanhassa koulussa toimiva Frantsilan Kehäkukan kahvila ja kasvisravintola. Kehäkukassa ja sen pihapiirissä on myös Puotihuone, josta voi ostaa mm. käsitöitä, kynttilöitä ja jauhoja. Myös Hämeenkyrön kunnan matkailuinfo toimii kesäisin Kehäkukan piharakennuksessa ja talvikaudella Kehäkukassa.

Hämeenkyrön kotiseutumuseo

Seuraa Hämeenkyrön kotiseutumuseota:

 

 

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

  • Mirva Blomqvist os. Alm sanoo:

    Hei!
    Pienenä tyttönä, 1960-70 luvulla kävin usein musesossa katselemassa vanhoja tavaroita, ja vintillä asusteli lepakoita.

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.