Bookmark and Share
Viialan museo

Museum is closed temporarily due to its move.

This local history museum focuses on the area’s industrial heritage. The town of Viiala is known for its files, Montreal hockey sticks, glass, and leather. On display are items such as machinery and equipment from the Viiala file factory; files and other metal products made by Nirha and the file factory; hockey sticks; and historical fire extinguishing equipment, including a horse-drawn fire carriage, that was used by Wiiala WPK, the local volunteer fire brigade. The collection also includes agricultural objects, machinery, and handicrafts.

Viialan museoViialan museo

Museum’s 10 Gems

Photos © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaa Provincial Museum, 2011

Comments

 • Terho says:

  Timo Turunen: Kyllä niitä poimureita valmistettiin jo vuonna 1966, jolloin olin kesätöissä Viialan Viila Oy:ssä. Sinä kesänä ne kuitenkin maalattiin punaisiksi, mutta malli oli ihan sama kuin noiden kuvien sinisissä poimureissa. Yksi kappale on “museoituna” omassa autotallissa.

 • Terho says:

  Tulipas tehtyä löytö 60cm vesivaaka täysin käyttämätön ja vieläpä alkuperäisessä paketissa.paketissa lukee viiallan viila oy suomi finland.onko vesivaakoja milloin valmistettu kun ei museonsivuilta löytynny tietoa vesivaakoista tai mistä löytyisi kuvia ym tietoa?

  Terve4hdys. Olin kesätöissä Viialan Viilatehtaalla vuonna 1966 ja ensimmäiset työtehtäväni tuona kesänä olivat viilata vesivaakarunkojen valuräysteet. Toivottavastit vesiavaa’assasi ei ole kovin pahoja valuräysteita 😉

 • Niksus says:

  Tulipas tehtyä löytö 60cm vesivaaka täysin käyttämätön ja vieläpä alkuperäisessä paketissa.paketissa lukee viiallan viila oy suomi finland.onko vesivaakoja milloin valmistettu kun ei museonsivuilta löytynny tietoa vesivaakoista tai mistä löytyisi kuvia ym tietoa?

 • Timo Turunen says:

  Täällä anoppilassa on vieläkin käytössä Marja-Maija.
  Takaosassa on tarra:
  Marjanpoimuri
  Marja-Maija
  Valmistaja
  Viialan Viila OY, Viiala
  Tarrassa myös Karhun kuva ja viila.

  Onko kuvaa, millon näitä poimureita valmistettiin.

 • miinumak says:

  HUOM: Museo on muuton vuoksi suljettuna vuoden 2015!

 • Daphnion says:

  Heh, tuolla tuli oltua kesätöissä joskus 2004. 🙂 Oli muuten pelottava paikka synkällä säällä.

 • Ohje says:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.