Bookmark and Share

viialan-museo

Viialan museo on paikkakunnan teolliseen perinteeseen keskittyvä kotiseutumuseo.

Viilatehtaasta kertova näyttelyViialan tunnetaan viiloista, Montreal-jääkiekkomailoista, lasista ja nahasta. Viialan museossa on nähtävänä mm. Viialan viilatehtaan koneita ja laitteita, Nirha Oy:n sekä Viialan viilatehtaan valmistamia viiloja ja muita metallituotteita, jääkiekkomailoja sekä Wiialan WPK:n historiallisia palonsammutusesineitä hevosvetoisine palokärryineen. Kokoelmaan kuuluu myös maatalousesineitä ja -koneita sekä käsitöitä.

Museo on suljettu toistaiseksi muuton vuoksi.

viilan valmistuskone

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

 • Daphnion sanoo:

  Heh, tuolla tuli oltua kesätöissä joskus 2004. :) Oli muuten pelottava paikka synkällä säällä.

 • miinumak sanoo:

  HUOM: Museo on muuton vuoksi suljettuna vuoden 2015!

 • Timo Turunen sanoo:

  Täällä anoppilassa on vieläkin käytössä Marja-Maija.
  Takaosassa on tarra:
  Marjanpoimuri
  Marja-Maija
  Valmistaja
  Viialan Viila OY, Viiala
  Tarrassa myös Karhun kuva ja viila.

  Onko kuvaa, millon näitä poimureita valmistettiin.

 • Niksus sanoo:

  Tulipas tehtyä löytö 60cm vesivaaka täysin käyttämätön ja vieläpä alkuperäisessä paketissa.paketissa lukee viiallan viila oy suomi finland.onko vesivaakoja milloin valmistettu kun ei museonsivuilta löytynny tietoa vesivaakoista tai mistä löytyisi kuvia ym tietoa?

 • Terho sanoo:

  Tulipas tehtyä löytö 60cm vesivaaka täysin käyttämätön ja vieläpä alkuperäisessä paketissa.paketissa lukee viiallan viila oy suomi finland.onko vesivaakoja milloin valmistettu kun ei museonsivuilta löytynny tietoa vesivaakoista tai mistä löytyisi kuvia ym tietoa?

  Terve4hdys. Olin kesätöissä Viialan Viilatehtaalla vuonna 1966 ja ensimmäiset työtehtäväni tuona kesänä olivat viilata vesivaakarunkojen valuräysteet. Toivottavastit vesiavaa’assasi ei ole kovin pahoja valuräysteita ;-)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>