Bookmark and Share
Veturimuseo

Vanhoja diesel- ja höyryvetureita sekä ratatyökoneita omissa “pilttuissaan” Toijalan aseman 1870-luvulla rakennnetussa veturitallissa. Osta lippu vanhasta matkustajavaunusta ja astu mahtavien veturien maailmaan. Rautatiet esiintyvät museossa myös valokuvissa, postikorteissa, kirjallisuudessa sekä museokaupan valikoimissa. Museon perusnäyttely kertoo Turku – Toijala -radan historiasta.

Veturimuseo on erikoismuseo, jossa asiantuntevien harrastajien kunnostamat veturit pääsevät oikeuksiinsa. Museon lähellä Ryödintiellä on mahdollisuus tutustua kulttuuritalo Laaksolan vaihtuvaan näyttelytarjontaan. Teeman mukaisesti museoon on erinomaiset junayhteydet. Autolla liikkuvien kannattaa jarruttaa myös Helsinki-Tampere -moottoritien Toijalan liittymässä, jossa ABC-liikenneaseman pihassa on nähtävillä Lokomon valmistama höyryveturi Tr1 1088 eli ”Risto”.

VeturimuseoVeturimuseo

Seuraa Veturimuseota:

 

 

Kommentit

  • Marja sanoo:

    On todella mielenkiintoinen museo!

  • Ohje sanoo:

    ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.