Bookmark and Share
museorakennus ulkoa

Museon esineistö koostuu pääasiassa sen omistajan keräämästä mittavasta kokoelmasta niin suomalaisia kuin eurooppalaisiakin lastenvaunuja aina 1800-luvulta  nykypäiviin asti. Täällä selviää millaisia olivat varhaisimmat vauraiden säätyläisperheiden lastenvaunut ja miten ne ovat aikojen kuluessa muuttuneet valmistuksen teollistuessa.

Kotimuseo sijaitsee maalaismaisemassa, Riitiälän kylänraitin varrella olevassa  punaiseksi maalatussa, kahdella keltaisella kuistilla varustetussa vanhassa hirsitalossa. Museokäynnin yhteydessä on mahdollisuus kuulla museon omistajan  asiantuntevaa opastustusta keräämästään kokoelmasta. Museo on avoinna sopimuksesta.

Seuraa Lastenvaunumuseo Mukeloa:

Museon 10 helmeä


Kuvat © Miia Hinnerichsen, Pirkanmaan maakuntamuseo 2011

Kommentit

 • Silver Cross - fani sanoo:

  Hei, osaisitko neuvoa mistä löytäisin Silver Cross Balmoral tai Kensington hyväkuntoiset vaunut? Toivoisin niin tulevalle lapsenlapselleni sellaiset juhlakäyttöön ja mummon ”brassailu” vaunuiksi? Olen yrittänyt seurailla tori.fi ilmoituksia, mutta en ole löytänyt sopivia.
  Olen jo pitkään seurannut sivujasi, sinulla on mahtava kokoelma kauniita yksilöitä Harmi kun asumme niin kaukana – Lappeenrannassa. Olisi mahtavaa nähdä kaikki nuo ihanat vaunut livenä!

 • Unelma Nurmela sanoo:

  Hei ihan vasta sain Sana ja Työ lehden artikkelista lukea lastenvaunumuseosta.Hieno juttu, että näin kauniita lastenvaunuja on säilynyt.Veljelläni 1953 syntynyt oli no.9 vaunut.Poikani 1973 syntynyt Englantilaiset Silver cross vaunut.Olipa hieno tunne työntää niitä vastaantulijatkin pysähtyivät niitä ihailemaan.Tämän päivän lastenvaunut jäävät hopealle.Pitääpä tulla kylään Turust

 • Raija Puisto sanoo:

  Hei, minulla on samanlaiset vaunut, kun kuvassa toisena olevat englantilaistyyliset vaunut. Olen ostanut ne aikoinaan Raumalta. Olen aina ollut heikkona kauniisiin lastenvaunuihin, en tiedä miksi. 🙂
  Vanhat antiikkivaunut ovat samanikäisessä huvilassamme ”rekvisiittana”.
  Omilla tyttärillämme oli 1970-luvulla viimeisenä kuvissa olevat Jovin vaunut. Ne olivat viininpunaiset vaaleanpunaisin verhoin. Niissä oli myös ratasosa, joka laitettiin kopan tilalle.
  Minulla on myös 1940-luvun vaunut, mutta ne on melko huonokuntoiset.
  (Tänään oli telkkarissa aamulla juttua salaisista museioista ja mm. tästä lastenvaunumuseosta.)

 • Amalia sanoo:

  Ihanaa kun joku muukin on yhtä haltioissaan lastenvaunuista kuin minä! Minä en pidä lapsista mutta vaunuja rakastan. 70-luvun silver crossit on jotain mitä voisin tuijotella loputtomiin ja niiden kauneus sulava linjainen muotoilu jaksaa ihastuttaa vuodesta toiseen. Muutkin 70 ja 80-luvun vaunut kiehtovat. Tänne museoon on päästävä! Yhdet vuonna 1975 viimeksi käytössä olleet vaunut omistan. Ja omistaisin useammatkin jos vaan olisi tilaa.

 • Riikka sanoo:

  Ihanaa, että vaunuista on olemassa ihan museo. Meillä on tulossa käyttöön 60-luvun puolivälin Jovit pienen puhdistuksen jälkeen. Mutta mistä ihmeestä niihin saisi uudet renkaat? Vaunut ovat muuten kovasta käytöstä huolimatta hyvässä kunnossa, mutta renkaat ovat tosi kuluneet.

 • Anu sanoo:

  Ernst Albert Naetherin suunnittelemat rattaat,jotka tuossa yhdessä kuvassa on,niin minkäköhän arvoisia ovat nykyään?

 • marietta sanoo:

  Löysin sattumalta sivusi. Ihanaa että on olemassa LASTENVAUNUMUSEO! En ole vielä tavannut ketään jolla olisi sama passio kuin minulla joten ilahduin suuresti ja tulen käymään museossasi! Olen haltioitunut ennen kaikkea englantilaisista vaunuista, vaikka olen seurannut muitakin merkkejä. Nyt etsimään missä asti museosi sijaitsee 🙂

 • Ulla sanoo:

  Hei!Olen myös ihastunut vanhoihin lastenvaunuihin ja miettinyt onkohan missään sellaista museota.Itselläni on kahdet vanhat vaunut,tuollaiset korivaunut,erilainen punos vain ja ilman kuomua.Oma äitini ja hänen sisarensa ovat niissä nukkuneet ja sitten minun lapseni,kuomua vain ei ole.Toiset vaunut ostin juuri,40-50 luvun Nordqvist-tehtaan valmistamat,hyväkuntoiset,vain toisen puolen pyöristä puuttuvat ”pölykapselit”.Tyttäreni 1kk vanha vauva köllöttelee näissä mummolassa ollessaan.Kysyisinkin nyt olisiko mahd.kuomurunkoa niihin korivaunuihin ja pölykapseleita nuorempiin vaunuihin?Ensi kesänä tulen käymään.

 • Jaakko Nikula sanoo:

  Olin yhteydessä talvenaikana ja lupailin
  kuvaa 1960-luvun vaunuista. Kannaattako vielä lähettää?

 • museo sanoo:

  Hei vaunut ovat maalattua peltiä ja ovat englanista

 • Downfield sanoo:

  Hei,

  Hyvännäköisiä nuo vanhat vaunut.

  MItä materiaalia nuo kopat ovat kuvassa 6 (ruskea)ja 7 (kultainen)? Kiitos jo etukäteen vastauksestanne.

 • museo sanoo:

  Ainoliisalle niitä on valmistettu 1962 vuodesta vuoteen 1972.

 • Aino-Liisa sanoo:

  HEI!!!
  Osaatko sanoa että kuinka vanhat nuo vihreät JOVIT on jotka ovat tuossa TOP10 kuvassa viimeisenä??
  Itselläni on sellaiset tällä hetkellä käytössä. ja mulla on myös niihin se istuin osa. voisin tulla joku päivä käymään kattomassa museotasi, kun tässä ”naapurissa” asustelen.

 • Riitta sanoo:

  kyllä on hienoja vaunuja on itsellä myös -60 luvun svitsiläis mallia

 • vaunuhullu sanoo:

  Aivan ihania vaunuja, olen lapsesta asti ollut kiinnostunut lastenvaunuista ja nukenvaunuista.
  Olisi kiva päästä käymään paikanpäällä !
  Minulla on vielä tallella vaaleansiniset nukenvaunut, jotka olisin valmis myymään !

 • Tuija sanoo:

  Hei! Aivan sattumalta löysin sivusi, kun googlasin kuvahaulla vanhoja lastenvaunuja!
  Aivan ihania!! Pakko päästä jossainvaiheessa käymään. Eli pelkkä soitto riittää???? Jos olet paikalla, voi tulla ??
  Olen etsinyt kotiin ”koristeeksi” wanhoja vaunuja, mutta aina menevät nenän edestä.
  Aivan mahtavaa, että joku on saanut kerättyä ja vielä viitsiin nähdä vaivaa ja esitellä ym näitä vaunuja! Toivottavasti riittää kävijöitä !
  terv Tuija 🙂

 • Ritva sanoo:

  Voi kun kauniita vaunuja. Hienompia kuin tämän päiväiset.

  Toivoo Ritva/siskon tyttösi

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.